Haberler

Gazeteci Hüsnü Mahalli Hakim Karşısında

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçlarından 7 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanan gazeteci Hüsnü Mahalli hakim karşısına çıktı.

Mahalli savunmasında, "Bana yüklenen suçlama beni üzmektedir. Suçsuz olduğumu ifade etmem dahi anlamsızdır. Ama gerçekten suçsuzum" dedi.

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA

İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Hüsnü Mahalli katılırken; şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı avukatı Ferah Yıldız temsil etti. Hüsnü Mahalli'nin kızı Sevra Demir, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gazeteci Ayşenur Arslan da duruşmayı izledi.

"CUMHURBAŞKANININ ADI GEÇMEMEKTEDİR"

40 yıllık gazeteci olduğunu belirten Mahalli savunmasında, "Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum. Twitter'da Halit Meşal hakkında paylaştığım yazıda Cumhurbaşkanının adı geçmediği gibi, bu olayla ilgisi de bulunmamaktadır. Halit Meşal ile dostluğum vardır, bu dostluğa dayanarak bu yazıyı yazdım. Eğer kastım, sayın Cumhurbaşkanı'nın Mavi Marmara'yı sattığı şeklinde ifade etmek olsa bunu açıkça yazardım. Aslında İHH'yı hedef almıştım. Yani onların bu konuda seslerini çıkarmamasından yakınmıştım. Diğer tweet'lerde de Cumhurbaşkanının adı geçmemektedir" dedi.

"BİR GAZETECİ OLARAK ELEŞTİRMEK HAKKIMDIR"

Türkiye'nin Suriye'de terör örgütlerine yardım ettiğini söyleyerek hakaretle suçlandığını da belirten Mahalli, gazeteci olarak bizzat devlet adamlarının demeçlerini esas aldığını ifade ederek "40 yıllık mesleki birikimimi bu şekilde heba edecek biri değilim. 2002 yılından 2011 yılına kadar AKP hükümetinin dış politikasını devamlı olarak destekleyen tek kişiydim. Yalnız Türk medyasında değil, Arap medyası ve yabancı medyada da bu konumdaydım. Bunu en iyi bilen sayın Cumhurbaşkanı ile o tarihte Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu'udur. Ancak 2011 yılından sonra bana göre bu hükümet yanlış yaptı. Bir gazeteci olarak bunu eleştirmek benim hakkımdır. Elbette sınırları aşmadan ve hakaret etmeden. Dolayısıyla bana yüklenen suçlama beni üzmektedir. Suçsuz olduğumu ifade etmem dahi anlamsızdır.Ama gerçekten suçsuzum" diye konuştu.

"ŞİKAYETİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR"

Şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız, şikayetlerinin devam ettiğini, sanık savunmalarını kabul etmediklerini belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

DURUŞMA 23 KASIM'A ERTELENDİ

Suçtan zarar görmesi ihtimaline binaen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılan olarak kabulüne karar veren mahkeme, sanığın savunmasının alınmış olduğundan duruşmadan vareste tutulmasına hükmetti. Sanığın Halk TV'deki konuşmasının tamamının incelenmesi için ilgili televizyon kanalından istenmesine ve geldiğinde bilirkişiye verilmesine karar verilerek duruşma 23 Kasım'a ertelendi. Mahalli duruşmanın ardından kızı Sevra Demir ile birlikte adliyeden ayrıldı.

İDDİANAME...

İddianamede, gazeteci Hüsnü Mahalli hakkında, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçlarından 1 yıl 4 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis isteniyor. Sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Hüsnü Mahalli, 15 Aralık 2016'da sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. 6. Asliye Ceza Mahkemesi de Mahalli'nin "kaçma ihtimalinin olmaması, tutuklulukta kaldığı süre, istenilen cezanın miktarı ve mağdur üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunulmasının olanaksız olmasını" dikkate alarak 20 Ocak'ta tahliyesine karar vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Recep Tayyip Erdoğan Hüsnü Mahalli İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title