Haberler

Gazeteci Bülent Keneş Savunma Yaptı...

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen Today's Zaman Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen Today's Zaman Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 44. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Bülent Keneş ve avukatı Hasan Günaydın katıldı.

Bülent Keneş, ifadesinde, 25 yıllık gazeteci olduğunu belirterek, "Aynı zamanda yazarım. Bu nedenle fikirlerimi değişik mecralarda aktarmak durumundayım. Bu iddianamede bahsedilen sözler de, bu anlamda, gazetecilik kişiliğimin bütünlüğü içerisinde değerlendirilsin. Nasıl ki yerli ve yabancı basında düşüncelerimi yazılı ve görsel basında paylaşıyorsam, Twitter'da okuyucularımla o bütünlük içerisinde görüşlerimi paylaşıyorum" dedi.

Basın ve ifade özgürlüğünün önemine değinen Keneş, iddianamede belirtilen sözlerin hukuk devleti kapsamında değerlendirilmesini istedi.

"HAKARET VE SUÇ İŞLEME KASTI BULUNMAMAKTADIR"

İddianameye konu olan her twitine ayrı ayrı açıklama yapan Keneş, paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir hakaret kastının olmadığını söyledi. Keneş, "Bana ait olan twitlerin hiçbirinde hakaret ve suç işleme kastı bulunmamaktadır. Sadece düşünce ve analizlerimi ifadeden ibarettir" diye konuştu.

Bülent Keneş, "Basın Kanunu'muzda yer alan düşünce ve ifade özgürlüğünü garanti eden demokratik özgürlükçü hukuk normlarının dikkate alınarak, bu davanın düşürülmesini talep ediyorum" diyerek, suçsuz olduğunu belirtti.

Sanık ve avukatına savunmaya ilişkin delillerini sunması için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı Mart ayına erteledi.

İDDİANAME...

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Bülent Keneş'in sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı'na yönelik hakaret içerikli olduğu öne sürülen birçok paylaşımına yer veriliyor. Keneş'in sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 1,5 yıldan 8 yıl 2 aya kadar hapsi isteniyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Keneş Twitter Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title