Haberler

Tekken oyunlarının toplam satış rakamı açıklandı

Güncelleme:

Tekken 8'e geçtiğimiz günlerde eklenen mağaza ile ilgili tartışmalara rağmen Bandai Namco'nun devamı için iyi iş çıkaran yayıncı Katsuhiro Harada, yabancı bir basında yaptığı podcast sırasında Tekken serisinin 55 milyonun üzerinde kopya sattığını açıkladı. Ayrıca Harada, serinin satışlarının yüzde 51'inin Avrupa'dan geldiğini, yüzde 30'unun ise Amerika Birleşik Devletleri'nden geldiğini açıkladı.

Namco tarafından yayınlanan ve geliştirilen dövüş oyunu olan Tekken, orijinalinde Arcade oyunuyken daha sonra PlayStation gibi konsollarda piyasaya sürülmeye başlandı.

TEKKEN SERİSİ 57 MİLYON ADET SATTI

Günümüzde yeni nesil konsollara kadar gelmeye devam eden Tekken serisinin son oyunu Tekken 8'in çıkışından önce çekilen bir bölümde Sony Interactive Entertainment'ın bağımsız geliştirici girişimi başkanı Shuhei Yoshida yaptığı sohbet sırasında en son ana seri ilk üç haftasında iki milyon kopya satarak toplam seri satışını 57 milyonun üzerine çıkardı. Ancak Bandai Namco bu kilometre taşını resmi olarak duyurmadı.

Tekken oyunlarının toplam satış rakamları açıklandı

Podcast sırasında ortaya çıkan diğer ilginç bilgiler arasında ise serinin toplam satışlarının yüzde 51'ini Avrupa'nın oluşturduğu ve onu yaklaşık yüzde 30 ile Amerika Birleşik Devletleri'nin takip ettiği yer alıyor. Ayrıca Tekken 7'nin 11 milyon kopya sattığını da doğruladı.

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Amerika Birleşik Devletleri Tekken Gamegar Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title