Haberler

Microsoft, Xbox mobil oyun mağazası açıyor

Güncelleme:

Microsoft'un Activiison Blizzard ile olan anlaşması, şirketin mobil oyun çabalarını yükseltiyor. Microsoft, Activision ve King oyunlarına dayanana bir Xbox mobil oyun mağazası açıyor.

Microsoft'un Apple ve Google'a meydan okuyarak oyunları doğrudan mobil cihazlarda sunmak için bir Xbox mobil mağazası kurduğu bildirildi. Planların detayı ise Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi'ne (CMA) yaptığı başvurularda açıklandı.

MICROSOFT, XBOX MOBİL OYUN MAĞAZASI AÇIYOR

Microsoft'un 68.7 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımını araştıran CMA, Microsoft'tan içerik istedi. Dosyalarında satın alma için büyük bir motivasyonun mobil oyun varlığını geliştirmeye yardımcı olmak olduğunu söyleyen Microsoft, bu planlar içerisinde Xbox mobil oyun mağazası oluşturma planlarını da içeriyor.

Call of Duty Mobile ve Candy Crush Saga gibi iki büyük mobil oyun ile platformda adı geçen Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alarak mobil oyun piyasasından büyük bir pay almak için mobil kullanıcılara tıpkı PC'deki gibi bir Xbox mağazası oluşturmayı hedefliyor. Microsoft, Google Play ve App Store'a rakip olacak bir oyun mağazası oluşturmaya yardımcı olmak için bu oyunlardan yararlanabilir.

Microsoft, Xbox mobil oyun mağazası açıyor

"İşlem, Microsoft'un Activision Blizzard'ın içeriğinin eklenmesinin bir sonucu olarak mobil cihazlar da dahil olmak üzere bir dizi cihazda çalışan yeni nesil bir oyun mağazası oluşturma yeteneğini geliştirecek. Activision Blizzard'ın mevcut oyuncu toplulukları üzerine inşa edilen Xbox Mağazası'nı mobil cihazlara ölçeklendirmeye ve oyuncuları yeni bir Xbox Mobile Platformuna çekmeye çalışacak. Bununla birlikte, tüketicileri mobil cihazlarda Google Play Store ve App Store'dan uzaklaştırmak, tüketici davranışlarında büyük bir değişiklik gerektirecektir. Microsoft, tanınmış ve popüler içerik sunarak, oyuncuların yeni bir şeyler denemeye daha meyilli olacağını umuyor."

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Google Play Store Microsoft xbox Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title