Haberler

Futbolcu Deniz Naki'ye 1 Yıl 6 Ay 22 Gün Hapis Cezası

Futbolcu Deniz Naki'ye 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasıDİYARBAKIR - Futbolcu deniz nakiye örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Futbolcu Deniz Naki'ye 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası

DİYARBAKIR - Futbolcu deniz nakiye örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Mahkeme cezayı 5 yıl erteledi.

Amed Sportif Faaliyetler futbolcusu Deniz Naki, geçtiğimiz aylarda hakkında açılan örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında açılan davadan beraat etmiş, karar Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3'üncü Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu. Kararın bozulmasının ardından Naki bugün Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Yapılan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, Deniz Naki'ye örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra cezayı 5 yıl erteledi.

Kararın ardından adliye çıkışında bir açıklama yapan Deniz Naki'nin avukatı Haldi Soran Mızrak, mahkemenin kendilerine göre, istemeyerek bir karar verdiğini savundu. Mızrak, "Çünkü dün siyah dediğine, bugün beyaz demek zorunda bırakıldı. Bu sebeple ne yazık ki, kanunda böyle bir sıkıntının olması, 1 yıl 6 ay gibi bir ceza ile sonuçlanmış oldu. Bu karara karşı da istinaf yolu yine açık. Bu sefer de biz istinafa gidip karar itiraz edeceğiz. Bir erteleme kararı verildi, 5 yıl boyunca denetimli serbestlik kapsamında bulunacak deniz. İstinaf kararının soncunu bekleyeceğiz. Bu sefer de mahkemenin verdiği bu kararı bozmasını umacağız, yapacak bir şey yok" dedi.

Futbolcu Deniz Naki ise, daha önce beraat ettiğini, bugün de böyle bir sonuçla buradan çıkmanın çok üzücü bir şey olduğunu söyledi. Naki, "Dediğim gibi, ben barış mesajını verdim, savaşa karşı olduğumu söylemiştim ve bundan dolayı da cezalandırıldım. Ama bunu herkesin bilmesini isterim, ben barışa aşık olan bir insanım, her zaman da bu mesajları vereceğim, bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırım, hayırlısı" diye konuştu.

Naki'nin duruşmasını Avrupa Parlamentosu'ndan bir heyet ve HDP'li milletvekilleri Ziya Pir ile Feleknas Uca da katıldı.

(YRT-MP-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Diyarbakır Deniz Naki Gaziantep Genel Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title