Haberler

Fransa Liginde kim şampiyon olur? Angers, Lille şampiyonluk maçı ne zaman, hangi kanalda? Lille şampiyon oldu mu? İşte Angers, Lille muhtemel 11'ler!

Güncelleme:

Fransa Liginde nefesler tutuldu. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik gibi Türk oyuncuların yer aldığı Lille, şampiyonluk için PSG ile kıran kırana mücadele içerisinde. Peki Fransa Liginde şampiyon kim oldu? Fransa Liginde şampiyonluk maçları ne zaman? Lille maçı ne zaman? PSG maçı ne zaman? Lille maçı hangi kanalda? Lille Şampiyon oldu mu? Burak Yılmaz son maçta oynayacak mı? İşte Angers, Lille maçı muhtemel 11'leri!

Fransa Ligi'nde Türk oyuncularımızınyer aldığı Lille şampiyonluğa çok yakın. Puan durumunda PSG'nin bir puan üzerinde yer alan Lille kazanması durumunda şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Türk futbol severlerin, Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'ten dolayı en çok merak ettiği konular arasında yer alan Fransa 1. Ligi'nin şampiyonu bu hafta oynanacak maçların ardından belli olacak. Merak edenler için detaylar haberimizde.

LİLLE - ANGERS İLK MAÇ NE OLDU?

Angers ile şampiyonluk maçına çıkacak olan Lille, ligin ilk yarısında evinde oynadığı ilk maçı 2-1 kaybetmişti. Kaybedilen maçta Lille'in tek golünü Türk temsilcimiz Burak Yılmaz kaydetmişti.

ŞAMPİYON BİZ OLACAĞIZ!

Canal + Televizyonu, 16 Mayıs'ta oynanan ve 0-0 tamamlanan Lille - St. Etienne maçı sonrası koridor görüntülerini yayınladı. Burak Yılmaz, Saint Etienne beraberliğinin ardından soyunma odası koridorlarında takım arkadaşlarını "Endişelenmeyin, gelecek hafta biz şampiyon olacağız! Göreceğiz, göreceksiniz. Biz şampiyon olacağız, herkese karşı biz olacağız!" sözleriyle motive ettiği anlara yer vermişti. Daha önce Lille, sosyal medya hesaplarından da Burak Yılmaz'ın bu görüntülerini paylaşmıştı.

ANGERS - LİLLE ŞAMPİYONLUK MAÇI MUHTEMEL 11'LER!

BURAK VE ZEKİ 11'DE!

Şampiyonluk maçında Lille kadrosunda pazar gününe kadar sakatlık olmaması halinde Burak ve Zeki'nin ilk 11, Yusuf Yazıcı'nın ise yedek olarak başlaması bekleniyor.

Muhtemel 11'ler ise şu şekilde;

Angers: Paul Bernardoni, Vincent Manceau, Mateo Pavlovic, Romain Thomas, Pierrick Capelle, Antonin Bobichon, Thomas Mangani, Farid El Melali, Angelo Fulgin, Sada Hırsızı, Loïs Diony

Lille: Mike Maignan, Zeki Çelik, Tiago Djaló, Sven Botman, Reinildo Mandava, Luiz Araujo, Benjamin Andre, Boubakary Soumaré, Jonathan Bamba, Jonathan David, Burak Yılmaz

FRANSA LİGİ PUAN DURUMU

1. Lille : 80 puan (+40 averaj)

2. PSG : 79 puan (+56 averaj)

3. Monaco : 77 puan (+34 averaj)

4. Lyon : 76 puan (+39 averaj)

ŞAMPİYONLUK İHTİMALLERİ

Fransa Ligi'nde şampiyonluk yarışı Türkiye'deki son haftaya benzerliğiyle dikkat çekiyor. Heyecan veren son haftada temsilcilerimizin yer aldığı Lille son maçlar öncesi şampiyonluğa en yakın takım. 4. olan Lyon'un ise ilk ikiye girme şansı yok. Peki Fransa Ligi'nde olası ihtimaller neler?

1. Lille son maçını kazanırsa şampiyon oluyor

2. Lille son maçta berabere kalırsa ve PSG yenilirse veya berabere kalırsa yine şampiyon olur

3. Lille ve PSG ikisi birden yenilirse Lille yine şampiyon olur. Fakat Monaco 7 farklı galibiyet alırsa bu durumda Monaco şampiyon olur ki bu da Monaco'nun tek şampiyonluk ihtimalidir

4. Lille yenilirse ve PSG berabere kalırsa o zaman puanlar 80 olarak eşitlenecek. Bu durumda ikili averaja bakılmadığından dolayı yani Fransa liginde genel averaja bakıldığı için PSG şampiyon olur. Çünkü PSG genel averajda Lille'den +16 gol daha üstündür. Bu durumda olası bir puan eşitliğinde Lille şampiyonluğu kaybeder

5. PSG yenerse ve Lille berabere kalır veya yenilirse PSG şampiyon olmuş olur.

FRANSA 1.LİGİ ŞAMPİYONLUK MAÇLARI NE ZAMAN?

Lille son maçı : Angers-Lille
PSG son maçı : Brest-PSG
Her iki maçta Pazar Türkiye saatiyle 22:00'de başlayacak.

FRANSA 1.LİGİ ŞAMPİYONLUK MAÇLARI HANGİ KANALDA?

Fransa Ligi maçları Angers - Lille ve Brest - PSG maçları canlı olarak BEİN Sports ya da BEİN Connect üzerinden maç saatlerinde izlenebilecek.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Yusuf Yazıcı Burak Yılmaz Zeki Çelik Futbol Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title