Haberler

Fotoğrafın Dünyaca Ünlü İsimleri Bursafotofest'te

Güncelleme:

Bu yıl 'göç' temasıyla 5.'si düzenlenecek olan Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), Dünya'nın farklı coğrafyalarından ünlü isimleri bir araya getiriyor.

Patrick Zachmann, Ariana Lindquist, Erdal Küpeli ve İbrahim Demirel gibi usta fotoğrafçılar söyleşilerde çalışmalarını Bursalı fotoğrafseverlerle paylaşacak.

BURSA – 'Göç' temasıyla bu yıl beşincisi yapılacak olan Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), 24-28 Ekim 2015 tarihleri arasında fotoğraf tutkunlarını Bursa'da buluşturacak. Patrick Zachmann, Ariana Lindquist, Erdal Küpeli ve İbrahim Demirel gibi dünyada isim yapmış fotoğrafçılar anılarını ve çalışmalarını paylaşacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle bu yıl 24-28 Ekim 2015 tarihleri arasında Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali'nin (BursaFotoFest), beşincisi düzenleniyor. 'Göç' temasıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) yapılacak olan BursaFotoFest, sergileriyle yüzbinlerce kişiyi fotoğrafın etrafında buluşturacak.

Küratörüğünü Kamil Fırat'ın üstlendiği festival kapsamında, birçok panel, toplantı, atölye çalışmaları, portfolyo değerlendirmeleri gerçekleştirilecek. BursaFotoFest, Magnum Photos'dan Patrick Zachmann (Fransa), CNN'den Ariana Lindquist (ABD) ile Enri Canaj (Yunanistan), Arnau Bach (İspanya), Thomas Grøndahl (Danimarka) ve Gisela Kayser'in (Almanya) aralarında bulunduğu birçok fotoğrafçı ve editörü ağırlayacak. Festivalde Türkiye'den ise aralarında Erdal Küpeli, İbrahim Demirel, Faruk Akbaş, Mehmet Ünal, Emin Özmen, Servet Dilber ve Kerem Yücel isimlerin bulunduğu 40'a yakın fotoğrafçı festivalde yer alacak. Söyleşilerde usta fotoğrafçılar çalışmalarını ve anılarını fotoğraf tutkunlarıyla paylaşacak. Ayrıca festival kapsamında düzenlenecek panel, portfolyo ve atölye çalışmalarında fotoğraf tutkunları sanatçılarla bir araya gelme şansı yakalayacak.

5. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali bünyesinde 'Göç' temalı uluslararası fotoğraf yarışması düzenleniyor. 'Fotoğraf tutkunlarının www.bursaphotofest.org adresi üzerinden başvurabileceği uluslararası fotoğraf yarışması için son tarih ise 08 Ekim. Katılımcıların en fazla 4 fotoğrafla başvurabileceği yarışmanın jüri üyeliklerini ise İzzet Keribar, Hasan Şenyüksel, Ercan Aslan, Doç. Dr. Ozan Bilgiseren, Neslişah H. Erbey Kuşku, Sibel Emniyet ve Meral Kuru yapıyor. Uluslararası kurallara göre düzenlenen BursaFotoFest yarışmasının patronaj numarası 'United Photographers International' (UPI) tarafından veriliyor.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, "Çevre coğrafyadaki en büyük fotoğraf festivallerinden birini Bursa olarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla organize ediyoruz. Festival kapsamında dünyanın çeşitli yerlerinden fotoğrafçılar ve fotoğraflar Bursa'da buluşacak. 24 Ekim'de yapılacak olan açılış törenine şimdiden davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Demirel Küpeli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title