Haberler

Fosseptik Kazısında Oda Şeklinde Yapı Bulundu

Eleşkirt ilçesi Gökçayır köyünde bir evin yanında fosseptik için çukur kazıldığı sırada oda şeklinde yapı bulundu.

Eleşkirt ilçesi Gökçayır köyünde bir evin yanında fosseptik için çukur kazıldığı sırada oda şeklinde yapı bulundu.

Enver Ayaz, köydeki evinin yanına fosseptik çukur açtırmak için Yayladüzü Belediyesinden kepçe talep etti. Operatör çalışmaya başladığında yüzeydeki toprak tabakasının çökmesi sonucu yaklaşık 1,5 metre çukur oluştu.

Çukurun etrafı açıldığında 10 metrekare oda şeklinde yapıya rastlanması üzerine çalışma durdurularak, jandarma ekiplerine ve Müze Müdürlüğü yetkililerine bilgi verildi.

Yapının tarihi değer taşıyıp, taşımadığı inceleniyor.

Enver Ayaz, AA muhabirine, evine fosseptik çukuru kazdırırken yapıyı tesadüfen bulduklarını belirterek, "Kazı sırasında göçük meydana geldiğinde korktuk. Oda şeklinde kalıntı olduğunu gördük. 390 santimetre uzunluğunda, 250 santimetre eninde pencere ve kapısı olan bir odaya rastladık. Çalışmayı durdurup, yetkililere haber verdik" dedi.

Eleşkirt Kaymakamı Hakan Ezgi de Gökçayır köyünde arsasına ev yapan vatandaşın fosseptik çukuru kazdırdığı sırada tarihi değeri olduğu tahmin edilen oda bulunduğunu söyledi.

Oda duvarlarının taşla örülü olduğu bilgisi aldığını ifade eden Ezgi, "Ağrı Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Erzurum Müze Müdürlüğüne bilgi verdik. Yetkililer gerekli çalışmayı başlattı. Odanın tarihi nitelikte olup, olmadığı incelemeden sonra kesinleşecek" diye konuştu. - AĞRI

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Ezgi Yayladüzü Eleşkirt Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title