Haberler

Atatürk'e Hakaret Suçundan Yargılanan Hasan Akar Tutuklandı

Güncelleme:

Atatürk'e hakaretten hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 43 gündür firari olan Hasan Akar, tutuklandı. Akar mahkemede "Kitaplar böyle olduğu için nakil yaptım. Üslubum yanlıştı." dedi.

Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve 43 gündür firari olan Hasan Akar Bakırköy Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Akar, teslim olmasının ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

POLİSLERİN ARASINDA GÖRÜNTÜLENDİ

Akar, teslim olduğu adliyede polisler arasında yürürken görüntülendi. Akar'ın çevresinde avukatı ve yakınları da vardı.

ATATÜRK'E VE ZÜBEYDE HANIM'A HAKARET ETMİŞTİ

İnternette yayınlana videoda Atatürk'e ve annesi Zübeyde Hanım'a hakaretler ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Hasan Akar firari durumdaydı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Hasan Akar'ın yargılanmasına bugün Bakırköy 18'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

"EV ORTAMIYDI, ÜSLUBUM YANLIŞTI" DEDİ

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ne hakim karşısına çıkan Hasan Akar hakkındaki suçlamalara karşı savunmasını yaptı. Hasan Akar, ev ortamında kendisine bir gencin soru sorduğunu ve soru üzerine okuduğu kitaplardaki bilgileri naklettiğini söyledi. Söz konusu alıntı yaptığı kitapların isimlerini söyleyen Akar, "Ben de o anda ihtiyari ve irademin dışında dini hassasiyetimle söyledim. Bazı kitaplar böyle olduğu için nakil yaptım. Atatürk ile ilgili üslubum yanlıştı. Bilerek böyle bir suç işlemedim" dedi. Akar, beraatini istedi.

7.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Akar'ın "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından toplam 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Akar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title