Haberler

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muslim Shahdan, İHA saldırısında öldürüldü

Güncelleme:

İran, askeri nükleer programının 'babası' kabul edilen Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesi şokunu atlatamadan yeni bir suikastla sarsıldı. İran Devrim Muhafızları Komutanı Muslim Shahdan, Suriye-Irak sınırında insansız hava aracı (İHA) saldırısında öldürüldü.

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Müslüm Şehdan, Suriye'nin Irak sınırında yer alan Deyrizor ilinde düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitirdi.

AA'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Müslüm Şehdan ve beraberindeki korumaları, sabah saatlerinde, Irak üzerinden Suriye'ye geçtikten kısa süre sonra, Deyrizor'un doğusundaki Elbukemal ilçesindeki Suveyiyye köyü yakınlarında, aidiyeti bilinmeyen bir savaş uçağının saldırısına maruz kaldı. Saldırıda Şehdan ve 3 koruması öldü. Hava saldırısını henüz üstlenen olmadı.

Saldırının, İran'ın nükleer programının kilit isimlerinden Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinden 3 gün sonra gelmesi dikkat çekti.

FAHRİZADE SUİKASTI SONRASI GERGİNLİK TAVAN YAPMIŞTI

İran'ın nükleer çalışmalarının mimarı olan Muhsin Fahrizade, geçtiğimiz günlerde Absert kentinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Bu suikast, Orta Doğu'da tansiyonu yükseltmiş ve Tahran Yönetimi İsrail'i suçlayarak, intikam açıklamaları yapmıştı.

İRAN DESTEKLİ GRUPLARIN DEYRİZOR'DAKİ VARLIĞI

Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor, İran'dan Lübnan'a uzanan kara bağlantısını sağlayan kent konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdün'den gelen boru hatları ve ticaret yolları da bu kentten geçiyor. Deyrizor il merkezi ve batısı, İran destekli grupların ve Rusya'nın yardımıyla, Kasım 2017'de DEAŞ'ın çekilmesinin ardından Esed rejiminin eline geçti. Rejimin kara gücü haline gelen İran destekli yabancı terörist gruplar, en yoğun şekilde Deyrizor'da varlık gösteriyor.

Sünni Arapların yaşadığı Deyrizor'da konuşlu İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli grupları, İran Devrim Muhafızları Ordusu mensupları komuta ediyor. İran destekli gruplar, Deyrizor'da el koydukları mülklerde mezhep temelli eğitim veriyor, kültürel faaliyetler düzenliyor, Şii inancına ait ibadethane olan "hüseyniyeleri" açıyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları ise ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devrim Muhafızları Suriye İran Irak Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

Kalles iran:

İyi olmuş. Destekkedikleri ermeniler kurtarsin onlari simdi. Bugune kadar hep kaypak davrandilar, hic Turkiyenin yaninda yer aldiklarini gormedim.

22
3
yanıtYanıtla
ÇUKUROVALI:

Şimdi bir yemin ederler , Amerikalılar telef olur

12
3
yanıtYanıtla
AkSiyon:

hele sen bir kükre,ekolün gibi dünyaya hükmedersin sonra IBAN paylaşıp dileniesin.

yanıt1
yanıt2
INTIKAM:

BIR INTIKAM YEMINI DAHA EDIN BEKLIYORUZ : )

14
1
yanıtYanıtla
Naci:

iyi olmuş bu perslere çok şımardılar dinsizin hakkından imansız gelirmiş

10
3
yanıtYanıtla
Tuncay:

Pkk bizden senelerce bitmemesinin başlıca sebeplerinden biri de iran şimdi çeksin böyle.bizim askerden kaçan pkklılara çok yataklık etti.

10
3
yanıtYanıtla
vatandaş:

bir ant daha içerler olur biter :D

9
1
yanıtYanıtla
cimbomlu:

irandan bize ne.

7
3
yanıtYanıtla
GUNEY AZERBAYCAN:

TEK BAGLAYAN GUNEY AZERBAYCANDAKI CAN KARDESLERIMIZ

yanıt7
yanıt1
meczup:

haber gerçekse belki çok bi acayip üzülmüş olabilirim yazık mazık oldu acemi acemlere

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title