Haberler

Fırat Üniversitesi'nde Girişimcilik Paneli

Fırat Üniversitesi’nce “Girişimcilik Paneli” düzenlendi.

Fırat Üniversitesi'nce "Girişimcilik Paneli" düzenlendi.

Fırat Teknokent tarafından Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen panele, Fırat Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erhan Akın, Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç. Dr. Galip Aydın, Bilgisayar Mühendisi Figen Önün, Bilgisayar Mühendisi Mustafa Onur Aydın, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Panelin Modaretörlüğünü Prof. Dr. Akın yaparken, Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç. Dr. Aydın, Bilgisayar Mühendisi Figen Önün ve Bilgisayar Mühendisi Mustafa Onur Aydın tarafından katılımcılara yapacakları projeler hakkında önemli bilgiler ve deneyimler aktarıldı.

Fırat Üniversitesinin tekno girişimcilik açısından Türkiye genelinde hep ilk 8 de yer aldığını kaydeden Akın, "Tekno girişimi fark ederek özelikle 2010 yılından sonra önemli çalışmalar yaparak Türkiye'de sayılı üniversiteler içerinde olduk. Burada kendimize has bir takım usullerimiz var. Biz belki bu tür çalışmalar yapan üniversiteler içerinde en az toplantı yapan, en az eğitim veren üniversiteyiz. Bizim başarımızın özünde öğrencilerimizin, asistanlarımızın, öğretim üyelerimizin ve genç girişimcilerimizin kendi aralarında oluşturmuş oldukları bir gazete yayın organı var. Fısıltı gazetesi adında çıkan. Günümüz ekonomisinde dahi sosyal ağlardan daha etkin ve hala en etkin pazarlama yöntemi odur. Birçok üniversite asistan olan genç asistanların, araştırma görevlilerin tekno girişim kurmasını prensip olarak engelliyor. Bizim üniversitemizin yönetimleri hiç bir zaman böyle bir parametreyi kullanmadılar" dedi.

Doç. Dr. Galip Aydın'ın da bilgiler aktarmasının ardından panel soru cevaplarla sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fırat Üniversitesi Erhan Akın Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title