Haberler

Boğazına Fındık Kırıntıları Kaçtığı İçin Felç Olan Küçük Çocuğun Tedavisi İçin, Ailesi Yardım İstedi

Güncelleme:

Manisa'da, 3 yaşındaki çocuk, 8 ay önce soluk borusuna kaçan fındık kırıntıları nedeniyle nefessiz kalıp, felç oldu. Yürüyemez, konuşamaz ve ailesini de tanıyamaz duruma gelen çocuğun ailesi, tedavi masrafları için yardım istedi.

Manisa'da, 8 ay önce soluk borusuna kaçan fındık kırıntıları nedeniyle 3 yaşındaki Ömer Yasir Şahin,nefessiz kalıp, felç geçirdi. Yürüyemeyen, konuşamayan ve ailesini de tanımayan küçük Ömer'in tedavisinin yapılabilmesi için ailesi maddi destek istedi.

KÜÇÜK ÖMER, YÜRÜYEMEZ VE KONUŞAMAZ HALE GELDİ

Ömer Yasir Şahin, 25 Aralık 2017 tarihinde soluk borusuna kaçan fındık kırıntıları nedeniyle nefes alamayıp, beyni 5 dakikadan fazla oksijensiz kaldığı için felç oldu. Ömer'in bu sırada duran kalbi de Manisa Devlet Hastanesi'nde yeniden çalıştırıldı. Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne sevk edilen küçük çocuğun, akciğerinden 9 fındık parçası çıkarıldı. Hortumla beslenme sırasında zarar gören midesinden de ameliyat olan, geçen 16 Mart'ta da taburcu edilen minik Ömer, artık yürüyemez, konuşamaz ve ailesini de tanıyamaz hale geldi, kolları kasılı durumda kaldı.

BABA: İŞTEN ÇIKARILDIM

Tedavi sürecinde oğluyla ilgilenmek zorunda olduğu için uzun süre hastanede kalan, bu nedenle çalıştığı fabrikadaki işinden çıkarılan baba İbrahim Şahin, kendilerine eşi üzerinden 1080 TL evde bakım ücreti ödendiğini, başka gelirleri bulunmadığı için ilaç ve tedavi masraflarını karşılayamadıklarını söyledi. İzmir ve çevresindeki birçok doktoru dolaştıklarını belirten baba İbrahim Şahin, "Hepsi, Ömer'in fizik tedavi görmesi gerektiğini söylüyor. Ancak devletin, masraflarını karşıladığı rehabilitasyon merkezlerinin sağladığı haftada 2 saatlik fizik tedavi, Ömer'in iyileşmesi için yeterli olmuyor. Ömer'in özel bir kurumdan fizik tedavi desteği alması gerekiyor. Daha fazla fizik tedavi gerektiğine dair doktordan yazılı belge de aldım." dedi

İLAÇLARIN TOPLAM FİYATI 2 BİN 600 TL

Ukrayna'dan, Rusya'dan ve İtalya'dan sinir hücrelerinin yeniden oluşumu için iğne (Cerebrolysin), kas hücrelerinin oluşumu için de hap (Cortexin) getirttiğini söyleyen baba, "Bunların toplam fiyatı 2 bin 600 TL civarında tutuyor. Her gün 1 tane iğne vurulması gerekiyor. SGK bu ilaçları karşılamıyor. İğneleri de özel hastanelerde yaptırmamız gerekiyor. Gırtlak güçlendirici ilaçları ise 300 TL civarında. " diye belirtti.

AİLE YARDIM İSTEDİ

İstanbul'da tedavi edilebileceğini duyduktan sonra İstanbul'a götürdük. Tedavi için oraya götürüp getiriyoruz. Özel hastane olduğu için gidip gelmemiz ve tedavi masraflarını karşılamamız çok zor oluyor. İstanbul'a her gidişimizde 650 TL muayene parası ödememiz gerekiyor. Çocuk arabada durmuyor ve uçakla gidip gelmemiz gerekiyor. Yine maddi anlamda bizi çok zorluyor."

YEMEK YİYEMEDİĞİ İÇİN BURNUNDAN BESLENİYOR

Eşine bakım için destek olması gerektiğini ifade eden Şahin, "Oğlum yemek yiyemediği için burnundan besleniyor. Eşim bunu tek başına yapamayacağı için eşime destek olmam gerekiyor. İş yerime tüm raporları ilettim, bana bu konuda çeşitli vakıflardan yardım sağlayacağına dair söz verdiler, ama en ihtiyacım olduğu sırada işten çıkarıldım. Ben karnımı bir şekilde doyururum, benim için önemli olan çocuğumun tedavi edilmesi. Oğlumun tedavi masraflarını karşılayabilmek için maddi desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Şahin 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (18)

MEHMET:

paranın huzur vermediğini düşünen zenginler işte size fırsat huzur istiyorsanız bu aileye yardım edin. 3 yaşındaki bu güzel insan yeniden sağlığına kavuşarak aramızda koşup eğlensin paranız eksilecek ama insanlık kazanacaksınız.

10
0
yanıtYanıtla
46:

Bende bu aileye yardim etmek istiyorum elimden geldiyince hesap numarasi yolarmisiniz cook gecmis olsun isalah sagligina kavusur biran once

8
0
yanıtYanıtla
Kasımpaşalı:

akakpeliler çok zenginlediler onlar bu yavruya yardım etsinler,benim gibi fakirlerde bolbol dua edelim.

4
4
yanıtYanıtla
mls:

allah yardımcısı olsun ailenin çok zor allahım kimseyi evladıyla sınamasın

7
0
yanıtYanıtla
ibrahim:

RAbbim acil şifalar versin yardımcıları olsun

5
0
yanıtYanıtla
Nur:

Yaa nasıl tatlı Allah yardımcısı olsunn acil şifalar versinn

5
0
yanıtYanıtla
SADO:

hani çok ileri teknolojileri ve hastanelerden tedavilerden durumu iyi olmayan kişilere yardım edecek olan devlet nerde yazık şu ülkemizin haline bakın devlet suriyelilere sahip çıkıp daireve iş sahibi olma imkanı verirken kendi vatandaşına sahip çıkmıyor işte gerçekten yazık

4
1
yanıtYanıtla
ZEKA:

ALLAH YARDIMCISIN OLSUN AİLESİNİN DE ONUN DA :((

5
0
yanıtYanıtla
Cgjk:

Kardesim hesap no yazsaniz kendimizce yardimci oluruz..

4
0
yanıtYanıtla
Canan:

İçim sızladı ah yavrum benim yardımcı olacağını düşündüğünüz imkanı olanlar bu evladımızın durumunu paylaşsın inşallah en yakın zamanda iyileşme gösterir

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title