Haberler

Amasya Üniversitesinde Bütünlemeye Kalan Öğrencilere Döner Dağıtıldı

Güncelleme:

Amasya Üniversites'nde final sınavları öncesi öğrencilere kek, börek ve pasta dağıtılmıştı. Bütünleme sınavlarında da rektörün talimatıyla öğrencilere döner ikram edildi.

Amasya Üniversitesinde final sınavları öncesi öğrencilerine kek, börek ve pasta ikramında bulunup bütünlemeye kalanlar içinde döner dağıtacağı sözü veren Rektör Prof. Dr. Metin Orbay vaadini yerine getirdi.

ÖĞRENCİLERE AYRAN VE PİLAV ÜSTÜ DÖNER DAĞITTI

Günün 24 saati açık olan kütüphanede geç saatlere kadar final sınavlarına hazırlanan öğrencilerine bir hafta boyunca 22.00 – 23.00 saatleri arasında çay, pasta ve börek ikram ettirip bütünlemeye kalanlar içinde döner verdireceğini vaat eden Rektör Orbay, aradan 2 hafta geçtikten sonra bütünleme sınavları için çalışanlara da çorba, ayran ile pilav üstü döner dağıttı.

AŞÇILARA ETİ BOL KOYUN TALİMATI

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandemir ve Genel Sekreter Hasan Özyurt ile yemekhaneye giden Prof. Dr. Orbay, tabaklara doldurduğu yemeklerden öğrencilerine ikram ettikten sonra aşçılara eti bol koymaları talimatı da verdi.

Finalde başarılı olup geçen öğrencilerinin memleketlerine gidip ailelerinin güzel yemekleriyle buluştuğuna değinen Metin Orbay, "Bütünlemeye kalan arkadaşlarımızı da üniversitemizin yemekhanesinde döner ikramında bulunduk. Kendilerine başarılar diliyorum. Bütünlemeden sonra da bir an önce memleketlerine gidip sağ salim şekilde eğitim öğretim ortamlarına, şehzadeler şehri Amasya'mıza dönmelerini arzu ediyorum" dedi.

"DAHA GÜZEL ŞEYLER OLACAKTIR"

Öğrencilik yıllarında hiç bütünlemeye kalmadığını ve o dönemde sınavlara hazırlanan öğrencilere şimdiki gibi yiyecek dağıtımının yapılmadığını anımsatan Orbay, "Devletimizin gücü ekonomik, zihinsel anlamda değiştikçe bu tür imkanlarda gelişiyor. O dönemde böyle şeyler yoktu. Bugün böyle şeyler var. Yarın daha güzel şeyler olacaktır" diye konuştu.

Geç saatlere kadar ders çalıştıkları için acıktıklarını anlatan Lütfiye Özkara da, "Biraz moral oldu. Yurttaki yemeklerden sıkılmıştık. Güzel oldu. Yemek lezzetliydi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Polat Metin Orbay Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title