Haberler

Filminde Şener Şen ve Cem Yılmaz'ı Buluşturmak İstiyor

AHMET PESEN - Ödüllü film yönetmeni Tunç Başaran, İsmet İnönü yıllarını anlatan bir dönem filmi olacak "Tiyatora"nın senaryo çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Henüz kendilerine söylemedim ve ilk kez açıklıyorum; filmin iki başrol oyuncusu olarak Şener Şen ve Cem Yılmaz'ı düşünüyorum" dedi.

Bir süredir Bandırma ilçesinde yaşayan Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk filmi olan "Hayat Kavgası"nı 1964 yılında çektiğini dile getirerek, bunu "Biri ve Diğerleri", "Uçurtmayı Vurmasınlar", "Piano Piano Bacaksız", "Sen de Gitme", "Uzun İnce Bir Yol", "Kaçıklık Diploması" ve "Abuzer Kadayıf" gibi yapımların izlediğini söyledi.

Başaran, 1964'ten bu yana 58'i sinema, pek çoğu reklam olmak üzere filmler çektiğini bildirerek, Bandırma'da yeni filmi "Tiyatora"nın senaryosuyla uğraştığını anlattı. Yeni projesi hakkında bilgi veren Başaran, şöyle devam etti:

"İsmet İnönü yıllarını anlatan bir dönem filmi olacak 'Tiyatora'nın senaryo çalışmalarına 7 yılımı verdim. Hiçbir senaryo tamam olmaz. Filmi çekildikten sonra bile bu mümkün değil. Muhakkak bir eksikliği vardır. Tiyatora, yürekle baktığım ve çok sevdiğim bir konu. İnşallah önümüzdeki yıl çekimlerine başlayacağız. Bu hikayeye tam komedi denmez. 1946'da geçen bir olay. O zaman CHP aslında seçimleri kaybetti fakat İsmet İnönü, iktidarı vermedi. Seçim sandıkları nehirlere atıldı. Bunu söyleyen de rahmetli İsmet İnönü'nün Genel Sekreteri Kasım Gülek'tir. Yine de daha fazla bilgiye sahip olmak isteyenler varsa rahmetli Mehmet Ali Birand'ın Demirkırat belgeselinde bunu canlı olarak görebilir."

"Başrol oyuncusu olarak Şener Şen ve Cem Yılmaz'ı düşünüyorum"

Senaryosundan bazı ipuçlarını aktaran Başaran, buna göre, partinin düşüncesinin halka inmek olduğunu belirtti.

Partililerin, halkın yeterince tanınmadığı düşüncesiyle bir tiyatro grubu kurduğunu kaydeden Başaran, "Grubu kasaba kasaba dolaştıralım, hem bir eğlence olur hem de partinin propagandası olur şeklinde plan yaparlar. İki eski tiyatrocuya bu görev verilir. Tiyatora, bu grubun Anadolu'daki yolculuk maceralarını anlatan bir senaryo" ifadesini kullandı.

Filminin maliyetinin yaklaşık 5 milyon dolar olacağını öngördüklerine değinen Başaran, "Henüz kendilerine söylemedim ve ilk kez açıklıyorum; filmin iki başrol oyuncusu olarak Şener Şen ve Cem Yılmaz'ı düşünüyorum. Bu ikiliyi yan yana getirmek, deveye hendek atlatmak kadar güç. Cem Yılmaz ile Şener Şen böyle bir hikayeyi kabul edip oynarsa hem gişe olarak hem de iki büyük aktörün bir filme nasıl katkı sağlayacağını göstermesi bakımından güzel bir şey olur" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Tunç Başaran İsmet İnönü Cem Yılmaz Şener Şen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title