Haberler

Filinta'nın Nur Sultan'ı Gülşah Şahin "Halide Edip Adıvar'ı oynamak isterim!"

Güncelleme:

Filinta'nın Nur Sultan'ı Gülşah Şahin "Tarih ve coğrafya ezbere dayalı olduğu için beni çok çekmezdi, daha çok matematik hoşuma giderdi" dedi.

"Filinta" dizisinin Nur Sultan'ı başarılı ve güzel oyuncu Gülşah Şahin, tarihi dizilere olan ilgiden bir hayli memnun. Padişah Abdülaziz'in darbe ile tahttan indirilmesi sonucu ince hastalıktan ölerek diziye veda eden genç oyuncu ilginç açıklamalar yaptı…

Dizinin bir kısmının kurgu olduğunu belirten Gülşah Şahin, "Nur Neşerek Sultan, Padişah Abdülaziz'in darbe ile tahttan indirilmesi sonucu üzüntüden İnce hastalıktan (Verem) ölünce, benimde rolüm sona ermiş oldu. Şimdi yeni senaryolara bakıyorum." dedi.

"Nur Sultan'ı çok ciddi bir şekilde araştırıp kafamda tahlil ettim"

Filinta'nın II. Abdülhamit dönemiyle devam ettiğini söyleyen güzel oyuncu, Nur Sultan'ı canlandırırken nelere dikkat ettiniz sorusuna; "Nur Sultan öncelikle bir anne. Anne her yerde anne. Annenin sahip olduğu bütün manevi güce ve sorumluluğa sahip, fakat Sultan olmasından kaynaklı özel sorumlulukları var. Özel bir eğitim almış, bu da o dönemin bir gerekliliği. Bir cariyenin Sultan olabilmesi için öncelikle Padişah için gerekli vakıflara sahip olması gerekiyor. Önce bunları öğrendim ve ona göre şekillendirdim oynadığım karakteri. Çok ciddi bir siyasi eğitim, çok ciddi bir dini eğitim altyapısı olması gerekiyor. Sonuçta bir Şehzade'nin annesi olabilecek bilgi düzeyinde olması gerekiyor. O dönemde çok ciddi tehlikelerin olduğunu düşünürsek ayakta kalabilmesi için aldığı eğitimler çok önemli. Nur Sultan'ı çok ciddi bir şekilde araştırıp kafamda tahlil ettim." dedi.

"Matematik hoşuma giderdi"

Okul yıllarında tarihe ilginiz nasıldı sorusuna Gülşah Şahin; "Herkes gibi tarih ve coğrafya daha ezbere dayalı olduğu için pek beni çekmezdi, daha çok matematik hoşuma giderdi. Üniversiteyi de Matematik ve Türkçe ile kazanmışımdır. Bu diziler tarihe olan ilgiyi artırdığı için avantajlı olduğunu düşünüyorum." diyor.

" Halide Edip Adıvar'ı oynamak isterim"

Gülşah Şahin, tarihi bir kişilik olsanız kim olmak isterdiniz sorusuna ise, "Halide Edip Adıvar olmak isterdim. Kurtuluş Savaşı'nda milli mücadele yıllarının en önemli kahramanlarından biridir. Halide Edip Adıvar'ın hayatını konu alan bir filmde rol almak isterim." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Halide Edip Adıvar Gülşah Şahin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title