Haberler

Fikret Otyam Maltepe'de Anıldı

Maltepe Belediyesi, ünlü ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam'ı 91'inci doğum günü dolayısıyla düzenlediği programla andı.

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen programda ünlü ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam anıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Otyam'ın eşi Filiz Otyam tarafından organize edilen anma töreni, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Anma programına bir mesaj gönderen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çalışmalarıyla Anadolu insanını tanıtmış olan Fikret Otyam, son nefesine kadar elinden kalemini, fırçasını düşürmedi. Onun Cumhuriyet sevgisini, gençlerimiz örnek almalı" dedi.

"Otyam Bir Çınardı"

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Fikret Otyam ile gazetecilik yaptığı dönemde tanıştığını belirterek, "O bir çınardı. Cumhuriyetin ta kendisiydi. Adına vakıf kurma kararı aldığımızda, Maltepe Belediye Başkanlığı'na yeni seçilmiştim. Göreve geldiğimizde, 'Değerlerimize daha yaşarken sahip çıkmalıyız, yaşarken birbirimize değer vermeliyiz' dedik. Fikret Otyam'ın doğum gününü dostlarıyla birlikte kutladık. Vakfın açılışına nefesi yetmedi. Fikret Otyam Sanatevi'ni çok sayıda dostuyla birlikte, ekim ayında CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açılışını yaptık" diye konuştu.

Basın Konseyi eski Başkanı, gazeteci-yazar Oktay Ekşi de, "Otyam tüm insanlara sevgiyle bakan, eşsiz bir insandı. Gazetecilik biraz acımasız bir uğraştır. Dünya gazetesinde röportaj yazarı olarak, Anadolu'yu bize bir başka şekilde anlattı. Bize Anadolu'nun bilinen çehresini değil, yüreğinin o gerçekler içinde nasıl yandığını gösterdi. Akan kanı acıyı, ızdırabı, masum, her şeye katlanmaya razı, fedakar insanlar dünyasını kalemiyle herkesin gözünün önüne koydu"  dedi.

" Fikret Otyam Türkiye'dir"

CHP eski Milletvekili Onur Öymen ise Fikret Otyam'ı çocukluk yıllarından tanıdığını ifade ederek, şunları söyledi: "Otyam, halkın içinden çıkan, halkın sesi olan bir sanatçıydı. Halkla cumhuriyeti bütünleştiren nadir sanatçılardan biriydi. Otyam Türkiye'ydi. Yazdıkları, çizdikleri Türkiye'ydi." Şair-yazar Ataol Behramoğlu, Fikret Otyam kadar yaşama sevinci yüksek birini tanımadığını ifade ederek, "Otyam bilge kişiliğiyle bizi etkiledi. Fikret abinin temsilcisi olduğu Cumhuriyet gazetesi bizim evimizi gibiydi. Sonra Akdeniz'le karıştı dostluğumuz. Anadolu gerçeğini bambaşka bir açıdan önümüze koydu. Cumhuriyet gazetesindeki röportajları çok etkileyiciydi. Yaşam ustasıydı. Anadolu toprağı olağanüstü bir kültür hazinesidir. O kültürü yüreğinde hissedip gitmiş ve kendisiyle birlikte yüceltmiş bir insandı" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından anma programı, Otyam dostlarının toplu fotoğraf çektirmesi ile sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe Belediyesi Fikret Otyam Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title