Haberler

Fıat Ducato Ambulanslar Sağlık Bakanlığı'na Teslim Edildi

Fiat Tarafından Sağlık Bakanlığı İçin Özel Olarak Hazırlanan 262 Adet 4x2 ve 4x4 Çekiş Sistemli Ducato Ambulanslar, Ankara'da Düzenlenen Törenle Teslim Edildi.

Fiat tarafından Sağlık Bakanlığı için özel olarak hazırlanan 262 adet 4x2 ve 4x4 çekiş sistemli Ducato ambulanslar, Ankara'da düzenlenen törenle teslim edildi.

Fiat'tan yapılan açıklamaya göre, Fiat Ducato'nun ilk kez Kasım 2007'de düzenlenen CV İstanbul Ticari Araçlar Fuarı'nda tanıttığı 4x4 çekiş sisteme sahip ambulans üstyapımlı panel van versiyonu Sağlık Bakanlığı'nın hizmetine girdi. Sağlık Bakanlığı'nca alımı yapılan 262 ambulanstan 120'si standart 4x2 çekiş sistemli Fiat Ducato'nun 160 HP 3.0 Multijet dizel motoru ile donatıldı. Ayrıca ESP güvenlik sistemi de özellikle yollarda seri kullanılacak bu ambulanslara ilave edildi. 142 adet 120 HP 2.3 Multijet dizel motorlu Fiat Ducato 4x4 ambulans ise, özellikle zor kış şartlarının yaşandığı bölgelerde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı'nca tercih edildi. 4x4 çekiş sistemi Fiat Ducato'da, Fransız Automobiles Dangel işbirliğiyle geliştirilen 20 bin saatlik Ar-Ge çalışmaları ve 200 bin kilometrelik zor yol testleriyle ortaya çıktı.

Sürücünün özel bir eğitim almasına gerek olmadan kullanabildiği ve sürüş esnasında 4x4 sistemin devreye alınması için herhangi bir butona basılmaması, sistemin önemli kullanım avantajları arasında yer alıyor. Sürekli 4x4 çekişle normal şartlarda 4x2 olarak ilerleyen araçta tekerleklerin yola tutunmasında zorluk çıktığını hissettiği anda 4x4 sistem devreye girerek mükemmel sürüş performansı sağlıyor. Böylece yakıt tüketim değerleri de optimize edilmiş oluyor.

Segmentinde bir ilk olan Fiat Ducato 4x4 sağladığı innovasyon ile zor yol şartlarında yolcu ve yük taşımacılığında kamu ve askeri birimlere, kırsal kesimdeki belediyelere, yol ve baraj inşaatı yapan firmalara, TV ve GSM operatörlerine, kış turizmi yapan otellere yönelik önemli bir boşluğu doldurmayı hedefliyor.

(SŞ-SŞ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title