Haberler

Fetö'nün "İfsat Projesi" Pursaklar'da Masaya Yatırıldı

Pursaklar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Pursaklar Kent Konseyi ve İlçe Müftülüğü'nün organize ettiği "FETÖ'nün İfsat Projesi" konulu panelde örgütün çirkin yüzü masaya yatırıldı.

Pursaklar Sayar Kültür Merkezi'nde düzenlenen FETÖ'nün İfsat Projesi konulu panele Kaymakam İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, panelistler Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Prof. Dr. Cağfer Karadaş, Prof. Dr. Bünyamin Erul, Prof. Dr. İhsan Toker ile çok sayıda davetli katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Pursaklar İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, dini cemaat görünümlü terör örgütünün toplumun maneviyatını istismar ederek fitne ve fesat çıkardığına dikkat çekti. Din görevlileri olarak üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını belirten İzmirli, "Allah'ın izniyle bu aziz milleti kimse tefrikaya düşüremeyecek. Hainlik edenler cezasını mutlaka görecektir" dedi.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise yaptığı konuşmada, "Dinler arası diyalog diyerek minberlerde 'Allah katında din İslam'dır' ayetinin okunmasını tartışacak kadar ileri gittiler. Dinler arasında fark yok dediler. Kendi okullarında öğrencilere en ufak bir dini hassasiyet gösteren bilgiler vermediler" dedi.

Arnavutluk ziyaretinde FETÖ mensubu 4 bin kişinin oraya kaçtığı bilgisini aldıklarını açıklayan Başkan Çetin, "Arnavutluk'un Diyanet temsilcisinin bunların ekibinden olduğunu söylediler. Oradaki Müslüman nüfus her geçen yıl azalıyor. Aklımızı kullanıp, başkalarına körü körüne bağlanmayalım. Müslüman bir defa kandırılır. İnşallah bir daha kandırılmamayı temenni ediyorum" diye konuştu.

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara da yaptığı konuşmada, "Suların önüne set çekmeyince, çalışmayınca, söylemeyince, araştırmayınca, ilim erbabı susunca kimlerin konuştuğunu gördük. Gazi milletimizi tebrik ediyorum, bir mensubu olmaktan şeref duyuyorum" diyerek duygularını ifade etti.

"Din anlayışımızda sıkıntı var"

Panelin oturum başkanlığını yapan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Pursaklar Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, "Çok ağır bir travma yaşadık. Ülkeyi işgal faaliyetinin dışavurum şeklini gördük. Darbe bu işin en son noktasıydı. 40 yıllık bir projenin nihai sonucuydu. Milletimizin, yöneticilerimizin, en başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Mevlanın yardımı ile bunun üstesinden gelindi" dedi.

Panelistlerden Prof. Dr. Cağfer Karadaş yaptığı sunumda, "Dinimizde, kitabımızda, sünneti seniyemizde kusur yok. Asıl din anlayışımızda kusur var. Bunu gözden geçirmemiz lazım" dedi. Bazı insanlara olağanüstü vasıfların verilmesinin yanlış olduğuna dikkat çeken Prof. Karadaş, "Bunlar rüyalarında Allah ile Peygamber ile konuştuklarını söyleyerek insanları kandırdılar. İnsanlara olağanüstü güç vehmedildi. Bazen bağlandığımız, güvendiğimiz, eteğinden tuttuğumuz insanı peygamber düzeyine, tanrı düzeyine çıkartıyoruz. Bu yanlıştır" diye konuştu.

"Zehri bala katıp altın tepside sundular"

Prof. Dr. Bünyamin Erol yaptığı sunumda, "Fethullah Gülen'in gerek konuşmalarına, gerekse kitaplarına baktığımız zaman çoğu zaman duygusal, gönüllere hitap eden bilgileri paylaştığını görürüz. Bu durum görünürde böyledir ama aslında zehir bala katılıp altın tepside sunulmuştur" dedi.

FETÖ Lideri Fetullah Gülen'in kitaplarından örnekler veren Prof. Dr. Erol, "Kelime-i Tevhid'in ikinci kısmı olan Muhammed Rasulullah kısmını yok saydılar. Kur'an bir şey söylüyor ama bu şahıs adeta Kur'an-ı yalanlarcasına farklı şeyler söylüyor. Latif Erdoğan'ın Şeytan'ın Gülen Yüzü kitabında Gülen diyor ki; 'Allah benimle konuştu ve bana 'Ben kainatı Muhammedin hatırına yarattım ama senin hatırına devam ettiriyorum' dedi. Böyle bir sapkınlık olabilir mi?" diyerek yapılan yanlışlıklara dikkat çekti.

Panelin son konuşmacısı Prof. Dr. İhsan Toker, FETÖ'nün dinsel, siyasal, kültürel teşebbüsünün objektif olarak araştırılması gerektiğini belirtti. Belirsizlik içindeki bir hareketin diyalog diyerek gizli ve hiyerarşik bir yapıya büründüğüne değinen Prof. Toker, "Odak noktası olarak İslam'ı esas alıyor görünüyorlar ama aslında kapitalistleşmiş bir İslami durum ile karşımıza çıkıyorlar. FETÖ, İslam görünümlü ama İslami olmayan bir toplumsal teşebbüstür" diyerek FETÖ'nün ifsat projesini sosyolojik açıdan ele aldı. Yaklaşık iki saat süren panelin sonunda konuşmacılara ilçe protokolü tarafından çiçek takdim edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pursaklar Belediyesi İhsan Kara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title