Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler

Makedonya'nın doğusundaki Radoviş şehrinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak amacıyla gösteri düzenlendi.

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) tarafından şehir merkezinde düzenlenen gösteriye Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği yetkilileri, ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, burada yaptığı konuşmada, Radoviş halkı ile "anavatan" olarak gördüklerini Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek olmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

"Türk tarihinin kara günü" olarak nitelendirdiği 15 Temmuz'da, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki hain bir grubun Türk halkının milli iradesine darbe girişimini şiddetle kınadıklarını vurgulayan İbrahim, "Anavatanımızın istikrarını zedelemeye çalışan bu eylem amacına ulaşmadan halkımız tek yürek ve bölünmez millet olarak cevap vermiştir." ifadelerini kullandı.

Türk halkının tankları bedenleriyle durdurduğunu ve tankın gücünün halkın gücünü yenemediğini söyleyen İbrahim, şunları kaydetti:

"Ümmetin son kalesi olan anavatanımızı parçalamak için 40 yıl boyunca sinsi planlar yapan ve dünyanın her tarafına sızan hainler yaşadığımız Makedonya'da da var. Buranın Türkleri olarak, bu topraklarda FETÖ mensuplarını barındırmak bizlere haramdır. Halkımız her zaman olduğu gibi devletin, milletin ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın yanındadır."

İbrahim, konuşmasının ardından meydanda toplanan halka Türkiye'nin Üsküp büyükelçisi Ömür Şölendil'in mesajını okudu.

"Milli İradeye Destek, Darbeye Hayır" sloganıyla düzenlenen gösterinin sonunda ellerinde Türk bayrakları taşıyan her yaştan vatandaş, çalınan marşlar eşliğinde coşkulu anlar yaşadı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Makedonya Türkiye Radoviş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title