Haberler

Fethi Sekin kimdir, nereli? Fethi Sekin ne zaman vefat etti? Fethi Sekin nasıl şehit oldu?

Güncelleme:

Kahraman polis Fethi Sekin'in ölüm yıl dönümü!1973 yılında dünyaya gelen Sekin, 2017'de İzmir Adalet Sarayı'na gerçekleştirilen terörist saldırı sırasında 2 terörist ile çatışmaya girdi ve hain kurşunlar nedeniyle şehit oldu. Fethi Sekin kimdir? Fethi Sekin naaşı nereye defnedilmiştir? Fethi Sekin ne zaman vefat etti? Fethi Sekin nasıl şehit oldu?

5 Ocak 2017'de İzmir Adalet Sarayı'nın girişinde PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda trafik polisi Fethi Sekin ve Musa Can adında adliye çalışanı hayatını kaybetti. Ölüm yıl dönümünde Fethi Sekin olayı nedir? Fethi Sekin hayatı, ailesi ve daha fazlası haberimizde…

FETHİ SEKİN KİMDİR?

Sekin, 1973 yılında Elazığ'ın Baskil ilçesi Doğancık köyünde dünyaya geldi. Eğitimini Elazığ'da tamamladıktan sonra Polis Meslek Yüksekokulu'nu kazandı. Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 1995 yılında mezun oldu ve ilk görev yeri olan Kilis'e gitti. Ardından Bingöl'e atanan kahraman polis, 1999-2002 yıllarında bu kentte görev yaptı.

Fethi Sekin, Bingöl'den sonra İzmir'e tayin oldu ve yaklaşık 9 yıl adliye önünde görev aldı. 2017 yılında İzmir Adalet Sarayı'na yönelik düzenlenen terör saldırısı sonucu şehit düştü. Saygı ve sevgiyle anılan polis Fethi Sekin'in naaşı ise Elazığ'a bağlı Doğancık köyüne defnedildi.

Fethi Sekin kimdir, nereli? Fethi Sekin ne zaman vefat etti? Fethi Sekin nasıl şehit oldu?

FETHİ SEKİN NE ZAMAN VEFAT ETTİ, NASIL ŞEHİT EDİLDİ?

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi'nde motosikletli trafik polisi olarak görev yapan Fethi Sekin, o sırada teröristlerin hain saldırısına karşı koyarak olayın büyümesinin önüne geçmiştir.

PKK'lı teröristler, 5 Ocak 2017'de otomobille İzmir Adliyesinin kapısına geldi. Fethi Sekin yabancı aracı erken teşhis ederek, müdahalede bulundu. Araçtan inen 2 terör örgütü mensubu teröristin peşinden bir süre gitti. Teröristler yanlarında getirdikleri bombayı patlatsalar da Sekin, bir PKK'lı teröristi etkisiz hale getirmeyi başardı. Ancak bir aracın arkasına gizlenen diğer hainin silahından çıkan kurşunlar nedeniyle şehit oldu. Olay nedeniyle 9 kişi yaralandı 2 terörist ise etkisiz hale getirildi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Fethi Sekin İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
title