Haberler

Festival Coşkusu Başladı

Isparta'da 13'üncüsü düzenlenen Gül Festivali, yürüyüş ve kortej geçişiyle başladı.

Isparta'da 13'üncüsü düzenlenen Gül Festivali, yürüyüş ve kortej geçişiyle başladı.

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Isparta Gül Festivali, Belediye hizmet binası önünden yürüyüşle başladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu ve vatandaşların katıldığı yürüyüş Hükümet Meydanı'nda son buldu. Yürüyüş sırasında Belediye personeli yürüyenlerin üzerine gül yaprakları attı.

Hükümet Meydanı önünde Atatürk Anıtı'na Belediye çelengi sunuldu. Burada ki törene Vali Memduh Oğuz da katıldı. Törenin ardından Kaymakkapı Meydanı'nda kortej geçişinin yapılacağı alana geçildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, tören alanında yaptığı konuşmada, halkın festivalini kutladı ve yatırımlarını anlattı. Bir bardak suda fırtınalar yaratmak istediklerini belirterek sözlerine başlayan Günaydın, "İstihdam ve işsizlik sorununu kurduğumuz fabrikalarla çözmeye çalışıyoruz. Her ay yeni fabrikalar yapmaya devam edeceğiz. İkinci beş yıldızlı otel projesini de Belediyemiz hazırladı. Isparta turizmine katkı sağlanacak. Isparta'nın geleceğini düşünüyoruz. Isparta'da Türkiye'de olmayan bir şey olsun istedim: O da kaybolan ahşap ve oymacılık sanatının ustalarını yeniden yetiştirmek. 3.5 yıl içinde açtığımız atölyede 32 usta yetiştirdik. Gül Isparta markasıyla gelecek için ustalar yetiştirmeye devam edeceğiz. Bunun yanında parklar, yeşil alanlar yaptık. Otoparkları yeraltına indirecek projeler uyguluyoruz. Kent Meydanı sorunun gidereceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından kortej geçişi mehter takımı gösterisiyle başladı. Kortejde 1 kilometre uzunluğunda açılan Türk bayrağı ilgi odağı oldu. Halk bayrağı taşıyanları ayakta alkışlarla selamladı. Bayrağı taşıyan gençler 'Şehitler ölmez vatan bölünmez. Ne mutlu Türküm diyene' şeklinde sloganlar attı.

Kortej geçişi sırasında bazı dans grupları da gösteri yaptı. Festival Cumhuriyet Caddesi'nde stantların açılışının ardından Kaymakkapı Meydanı'nda Ümran Özdemir ve Mustafa Yıldızdoğan konseriyle devam edecek

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Ziya Günaydın Memduh Oğuz İsa Yalçın Isparta Yerel Haberler

title