Haberler

Federasyon Başkanı Çetin İhraç Edildi

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Merkez Ceza Kurulunca görevinden ihraç edildi.

SGM Merkez Ceza Kurulu, daha önce hakkında 'taciz' iddiası nedeniyle soruşturma başlatılan Çetin'i görevden uzaklaştırdı.

Abdullah Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suçlu olmadığım bir konuya ilişkin merkez ceza kurulu bir ceza verdi ve federasyon başkanlığı görevimden ihraç edildim." dedi.

Görme engelliler spor camiasına 10 yıldır hizmet ettiğini anlatan Çetin, şunları söyledi:

"Yargı süreci devam ediyor. Tarihinde ilk defa Paralimpik Oyunları'nda altın madalya aldık, büyük bir sevinçle döndük. Şimdi böyle bir hadise gerçekleşti. Üzgün olduğumu belirtmek isterim. Çok büyük emek verdik, başarılar elde ettik. Spor açısından üzgünüm. Çocuklar arayıp çok üzüldüklerini söylüyorlar. Kaç tane sporcu aradı 'Başkanım siz yoksanız devam etmek istemem.' dedi. Antrenörlerimizden arayıp üzüntülerini dile getirenler de oldu."

Tahkim sürecini bekleyeceğini belirten Çetin, "Bu süreçte suçsuzluğumu ispat etmek için mücadeleme devam edeceğim. Bu hafta içerisinde netleşecek diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Federasyon çalışanı bir kadın personel, mayısta Çetin hakkında 'taciz' iddiası nedeniyle Spor Genel Müdürlüğüne şikayet, savcılığa ise suç duyurusunda bulunmuştu.

Kaynak: AA / Spor

Abdullah Çetin Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title