Haberler

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde Çince Öğretilecek

Türk-Çin Kültür Derneği, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile iş birliği yaparak Çince dil eğitiminin başlaması için ilk adımı attı.

Türk-Çin Kültür Derneği, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile iş birliği yaparak Çince dil eğitiminin başlaması için ilk adımı attı.

Türk-Çin Kültür Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, derneğin üniversitelerde Çince eğitiminin başlaması konusuna destek verdiği belirtildi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğiyle de bu ay Çince kurslar başlatılacağı ifade edilen açıklamada, kurslarda Türkçe bilen Çinli öğretmenlerin görev yapacağı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk-Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı, birçok şirketin Çince bilen personel aradığını, Çince bilen personel azlığı dolayısıyla mecburen şirketlerin iş sürecini İngilizce üzerinden çözmeye çalıştıklarını belirtti.

Bunun iş kalitesini ciddi oranda düşürdüğünü aktaran Karslı, "Çince öğrenenlerin sayısı artıyor. Çin üzerine yoğunlaşan büyük projelerle birlikte Çince bilen personel ihtiyacı da büyüyor. Ayrıca, özellikle üniversite düzeyinde eğitim gören gençler Çince öğrenerek kendi sektörlerindeki açığı kapatabilecek ve daha yüksek maaşlarla iş bulabilecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Fatih Sultan Mehmet Mustafa Karslı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title