Haberler

Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalması halinde destek vereceği ismi paylaştı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşmasıyla siyaset sahnesi ısınırken, liderler destekleyeceği adayları da açıklamaya başladı. Bu kapsamda Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, aday çıkaracaklarını ancak ikinci tura kalamazlar ise tabanları açısından Kılıçdaroğlu yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyebileceklerini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Habertürk TV ekranlarında Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı.

"TABANIMIZ AÇISINDAN ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEĞİZ"

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkaracaklarını açıklayan Erbakan, "Biz bu faturanın ortağı olmalıyız. Bu faturayı ortaya koyanların iktidardan gitmesi için sonuna kadar mücadele ederiz. Seçimlere de gireriz. Diyelim ki ikinci turda sayın Kılıçdaroğlu ile Tayip Bey kaldı. Biz ikinci turda kalmadığımıza göre kimseye destek vermeyiz deme imkanımız yok. Öyle bir durumda Kılıçdaroğlu'nun olmasından Tayyip Bey'in olması bizim kitlemiz, tabanımız açısından daha anlaşılır olacaktır." ifadelerini kullandı.

6'LI MASA YORUMU

Erbakan, "91'deki Refah Partisi'nin MÇP ve İDP'nin yaptığı ittifaktan esinlenmiştik. Seçmen tabanı birbirine yakın olan partilerin bir araya gelmesinden sinerji doğabilir diye çağrıda bulunmuştuk. Hala çağrımız geçerlidir. O dönem yüzde 17 oy alınmıştı. Benzemezlerin bir araya gelmesiyle sinerji doğmuyor. 6'lı masada CHP'nin olması, özellikle AK Parti'den kopan, kopmayı düşünen kararsız seçmen için bir bariyer oluyor. CHP, DSP, HDP ile ittifak yapsa daha sinerjik olabilir." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Fatih Erbakan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

Hidayet Kuşçu:

Hiç şaşırmadım satın alınanlardan biri daha??

114
76
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Kişi kendinden bilir işi. Demekk ki sizin tarafta işler böyle yürüyor.

yanıt35
yanıt29
Hamit Gündoğdu:

Kimseyi kandıramazsın baştan beri birlikte hareket ediyorsunuz iktidar ile çünkü sizlerin doğum yeri aynı aynı amaca sözde karşı tavır ile hizmet ediyorsunuz. Size hiç inanmamıştım belkide rahmetli Erbakan bile sürecin bu hale gelmesinin mimarlarından. Millet artık uyandı ve şekerle kandirilmaz.

90
58
yanıtYanıtla
Rahmi Yıldız:

EYT EYT EYT EYT EYT EYT EYT EYT EYT EYT EYT SANDIKLARDA BU İKTİDARA KARŞI BAŞKANIMİZ GÖNÜL BORAN NEREYI İŞARET EDİYORSA TEK YÜREK AILELERİMIZLE BİRLİKTE BEKLİYORUZ SEÇIMLERİ

yanıt14
yanıt20
mustafa aydın:

Madem destekleyeceğin kişi oysa direkt ona oy veririz siz neden boşuna seçime gireceksiniz

81
32
yanıtYanıtla
Barbaros:

Necmettn erbakanın tırnağı olamaz bu

82
29
yanıtYanıtla
Barbaros:

Rahmetli Necmeddin erbakan bile bu partiye sizi gibiydi kan emiciler sizi demişti alimden cahil doğar dedikleri…

74
26
yanıtYanıtla
Ersan YILDIZ:

Beledıye seçimlerinde aldınız paraları oyları sattınız şimdi cumh secımındede aynı nakarat edıyon senın anacın belli saltanata devam etmek uşagım

64
31
yanıtYanıtla
Rahmi Yıldız:

Inşallah eyt için tüm eytliler olarak sandıklarda birlikte hareket edeceğiz bu ak partiye asla bir daha oy atmayacağım eyt nin gücünü sandıklarda tüm türkiye görecek EYT EYT EYT

56
35
yanıtYanıtla
Namik Kemal Erdem:

Haber değeri olmayan bir haber.Dindar sistemle para koparmak daha kolay demek.secim yasağa neden indirme gitti anlayan anlar.3-4 oluşum halkı daha fazla bölmesi yol açsın.Dinimiz siyaset bulaştırma çoktan izin verdik, en kolay işi bu.

67
23
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title