Haberler

Fatih Altaylı, aşı olmayanlar için 6 maddelik kısıtlama önerisi sıraladı

Güncelleme:

Türkiye'de koronavirüse karşı süren aşılama çalışmalarını değerlendiren Fatih Altaylı, tartışma yaratacak bir öneride bulundu. Aşı olmayanlar için 6 maddelik kısıtlama listesi yayınlayan Altaylı, "Bu önlemleri almadığımız müddetçe bu salgını yenmemiz mümkün olmayacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Ülkemizde koronavirüse karşı 14 Ocak'ta başlayan aşılama çalışmaları son sürat devam ediyor. BioNTech, Sinovac ve Sputnik aşıları ile ülke genelinde toplamda 62.669.250 doz aşı yapıldı.

AŞI İKNA TİMLERİ KAPI KAPI GEZİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere birçok siyasi isim, vatandaşlara aşı olmaları yönünde çağrıda bulundu. İkna timleri ise kapı kapı dolaşarak aşı olmak istemeyen vatandaşlarla birebir ilgilendi.

"BU ÖNLEMLERİ ALMADIĞIMIZ MÜDDETÇE SALGINI YENEMEYECEĞİZ"

Türkiye genelinde aşılamaya yönelik büyük bir çalışma yürütülürken, gazeteci Fatih Altaylı aşı olmak istemeyenler için 6 maddelik bir kısıtlama önerisi yaptı. Altaylı, "Bu önlemleri almadığımız müddetçe bu salgını yenmemiz mümkün olmayacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

İşte Altaylı'nın 6 maddesi:

1. Uçak dahil, toplu taşıma kullanmaları yasaklanmalı.

2. Lokanta ve eğlence yerlerine, kafelere, barlara girmelerine izin verilmemeli.

3. Şehirlerarası yolculuk yapmalarına engel olunmalı.

4. İbadethanelere girmelerine, toplu ibadet yapmalarına izin verilmemeli.

5. Aşı hakkı olduğu ve sırası geldiği halde aşı olmamakta ısrar edenler birden fazla kişinin aynı oda ya da salonda çalışmak zorunda olduğu iş yerlerinde çalışıyorlarsa salgın sonuna ya da aşı oluncaya kadar ücretsiz izne çıkarılmalı.

6. Halkla doğrudan temas halinde olan görevleri ifa edenler de aşı olmamaları halinde ücretsiz izne çıkarılmalı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Fatih Altaylı Haberler

500

Yorumlar (18)

Okan Kocabas:

Sayın Altaylı çok doğru söylemiş.

33
175
yanıtYanıtla
gökhan yılmaz.:

Hadi ordan

136
24
yanıtYanıtla
omer turan:

özgür birülke kimi başını açar kimi kapatır kimi aşı olur kimi ilaç alır.

128
21
yanıtYanıtla
Halil Habib:

Millet birbirine girer varmi öyle bir zorunlu aşı yapacaksın diye bir kanun öleceksem aşısız öleyim

111
23
yanıtYanıtla
ali cik:

Altaylı sen aşını ol, sana karışan yok; ama başkalarının hayatını kısıtlama maddelerini oluşturma hakkın ve yetkin yoktur.

74
27
yanıtYanıtla
Engin Demircan:

Asinin Yan etkisinden ölenlerin sorumlulugunuda Fatih Bey acaba üstleniyormu..

81
13
yanıtYanıtla
Yavuz Selim Temel:

Ücretsiz izine çıkarıp onların yerine sen mi çalışacaksın. Misal bizim iş yeri şu haliyle bile eleman sıkıntısı çekiyor ve aşı olmamakta ısrar eden 50 den fazla adam var. Hadi çıkar ücretsiz izine. Embesil embesil konuşursunuz ancak. Ancak keyfi şeyleri yasakalyabilirsiniz cafeye gitme sinemaya gitme avm ye gitme vs vs. İkinci bir konu, bu aşılamadan kaynaklanan bir sağlık problemi ile karşılaştığımda kendisini dava etme hakkını da veriyor mu bana. Madem öyle zorunlu kılıyor

71
17
yanıtYanıtla
Hakan :

Gözlükleri de çıkarılmalı mı?

62
14
yanıtYanıtla
Çağatay Yurtseven:

Fatih bey nadiren de olsa çok ağır saçmalamışsınız Aşının doğru düzgün bi koruyuculu yok etkiyi engelliyor. ben covitten hiç etkilenmiyorum neden olayım ihtiyacı olan olsun kabul ama beni hiç etkilemiyor ben neden aşı olayım. peki size sorum şu : hiç etkilenmediğim halde aşı oldum seneye olmaz isem gene hiç etkilenmeden yaşayacağımı garanti edermisiniz. yani aşıya bağımlı kalmayacağımı garanti edermisiniz tıbben analizi ancak seneye mümkün olan bir şeyi elinizde kanıt yokken nasıl dayatırsınız.

59
10
yanıtYanıtla
senata silva:

Madde 9-) Evli erkekler eşlerinden ayrı yatacaktır. 10-) Bekar erkekler Kükürtlü sabun kullanacaklar.

45
14
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title