Haberler

Sektör Endişeli: Faizdeki Yükseliş Konut Satışını Azaltır

Güncelleme:

Emlak müşaviri Salim Taşçı, Merkez Bankası'nın faiz artırma kararının konut sektöründe satışları yüzde 25-30 arasında azaltacağını vurguladı.

Ekonomide 17 Aralık Operasyonundan sonra yaşanan çalkantılar, TCMB'nin faiz artırımı ile devam etti. Bunun üzerine Türkiye'nin lokomotifi konut ve otomotiv sektörünün temsilcilerinden uyarılar geldi. Ankara'nın önde gelen emlak müşavirlerinden Salim Taşçı, gelişmelerin konut sektörünü tedirgin ettiğini belirtti.

"SATIŞLAR AZALACAK"

Taşçı, "17 Aralık'tan sonra 15-20 gün satışlar durdu. Herkes 'neler oluyor' diyerek beklemeyi seçti. Daha sonra hareketlenme gördük. Ancak geldiğimiz noktada faizlerdeki artışın satışları yüzde 25-30 arasında azaltacağını tahmin ediyorum. Gelişmeler, konut sektörüne yara veriyor" dedi.

"ETKİLERİ BELİRGİN OLACAK"

Erpay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Er ise şunları söyledi: "Mevcut faiz artırımının konut piyasası üzerindeki etkileri belirgin olacak. Ama arz ve talebin dengede olmasından dolayı konut fiyatlarında belirgin bir artış veya bir düşüş beklemiyorum. Faiz artımı daha çok kredi oranlarında yüzde 10-15'lik bir artışa sebep olabilecek. Bu da tüketici aleyhine bir durum..."

"ÇOK ACI FREN YAPTIK"

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Ekrem Şimşek de, 17 Aralık Operasyonu sonrası otomotiv sektörünün donduğunu, herkesin beklemeye geçtiğini ifade etti. Şimşek, "Pazarda büyük canlılık vardı. 2014'ün daha iyi geçeceğine inanıyorduk ki 17 Aralık patladı. Çok acı fren yaptık. Sıkıntının 30 Mart seçimlerine kadar süreceğini öngörüyoruz. Türk insanı 4-5 yıldır dövize yatırım yapmıyor. Ancak döviz kurları uçuyor. Umudumuz, 30 Mart sonrası gerek kurların gerekse de faizlerin eski seviyelerine gerilemesidir" diye konuştu.

Kaynak: TürkiyeGazetesi.com.tr / Ekonomi

Merkez Bankası Salim Taşçı Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

çetincahcetin@hotmail.com:

Konut sektörü o kadar karlı hala geldi ki, önüne gelen inşaat sektörüne atıldı. 100 tl değeri olmayan dairelere 500-600 tl ye satanlar hatta vatandasın yüzüne bile bakmayanlar tabi ki sıra size de gelecek ti.

24
0
yanıtYanıtla
baygaraahmetbaykara33@hotmail.com:

dört duvara üç yüz bin beş yüz bin isteyenler şimdi düşünme sırası sizde..

11
0
yanıtYanıtla
Yildizchouchoumoden@googlemail.com:

Bu saatten sonra kazik mal yok! Emlak fiyatlari zaten almis basini gidiyordu. Ve bu cok iyi oldu, simaranlar yandi. Emlak sektörü yöneticileri simdi kara kara düsünsünler. Avrupada 50.000 Euroya iyi daire bulunurken, Türkiye`de ayni orandaki daireye 5 mislini istiyorlar, bir de alt yapiyi arastirsaniz pes dogrusu dersiniz.

7
1
yanıtYanıtla
baygaraahmetbaykara33@hotmail.com:

mütahit bir yandan çarpar emlak çı biryanda çarpar banka bir yandan çarpar en iyisi gene kira . anasını satım bütün evler senin..

6
0
yanıtYanıtla
hasangok_sel@hotmail.com:

her zirvenin inişi vardır.1 tl harcayıp 1000 tl kazanıyordunuz.balon elinizde patladı.iyi oldu.ev sahipleri nerde kalmıştık.

3
0
yanıtYanıtla
ceyhunceyhunguler09@gmail.com:

Yorum yapan arkadaşların ellerine sağlık. aynen bende katılıyorum yazdıklarınıza. keserin sapı birazda onlara dönsün. fakat bizde millet olarak bunları azdırmadık mı. kredi ucuz deyip saldırmadıkmı? olmayan parmızla gelecegimizi ipotek etmedikmi?

3
0
yanıtYanıtla
adem arslanarslanadem58@hotmail.com:

herşeyin bir sonu her zirvenin bir inişi vardır zirve yaptı inişe geçti kısacası hayat bu biz kiracılar ancak haberi okumak geçiriyoruz. umudumuz başka bir bahar kaldı belkide mezarda

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title