Haberler

Fahri trafik müfettişi, müdürü olduğu iş yerinin önüne oturup gelene gidene ceza yazdı; kent karıştı

Güncelleme:

Trabzon'daki 211 fahri müfettişten biri olan B.T.'nin iş yerinin önünde oturup gelene geçene ceza yazması kenti karıştırdı. Fahri trafik müfettişi B.T.'nin emniyet şeridini ihlal ettiği gerekçesiyle 50 günde bin 633 sürücüye ceza yazdığı ortaya çıktı. Ceza yiyenler yolun emniyet şeridi olmadığını sağa dönüş yolu olduğunu ileri sürerek itirazda bulununca inceleme başlatıldı. B.T görevden alındı.

Trabzon'da müdürü olduğu iş yerinin önünde oturan fahri müfettiş B.T.'nin, önünden geçen araçlara emniyet şeridini ihlal ettiği gerekçesiyle yazdığı cezalara sürücüler itiraz edince inceleme başlatıldı. Fahri trafik müfettişi B.T.'nin, 50 günde bin 633 sürücüye ceza yazdığı ortaya çıktı.

SÜRÜCÜLER SOLUĞU MAHKEMEDE ALDI

Habertürk'ten Enis Yıldırım'ın haberine göre, Akçaabat istikametinden Haçkalı Baba Hastanesi kavşağına yaklaşırken, yolun sağ şeridine geçip Düzköy yolu istikametine dönen veya yolu Trabzon istikametine devam eden sürücülere emniyet şeridini ihlal etmekten ceza yazıldı. Ceza sürücülere tek tek tebliğ edilince şikayetler arttı. Ceza yazılan sürücüler tebligatları aldıktan sonra sulh ceza hakimliğinin yolunu tuttu.

Ceza yiyenler yolun emniyet şeridi olmadığını, sağa dönüş yolu olduğunu ileri sürerek itirazda bulununca, cezaları kimin yazdığı araştırıldı. Fahri trafik müfettişi B.T.'nin 50 günde bin 633 sürücüye ceza yazdığı ortaya çıktı.

GÖREVİNE SON VERİLDİ

Kentteki 211 fahri müfettişten biri olan B.T.'nin mayıs ayında bin 10, Haziran ayını ilk 20 gününde ise 623 sürücüye ceza yazdığı belirlendi. Her bir cezanın bin 339 TL olduğu belirlenirken, Ocak 2021 tarihinden itibaren fahri trafik müfettişi olarak görev yapan B.T.'nin usulsüz ceza yazdığı gerekçesiyle görevine son verildi.

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ NEDİR?

Fahri trafik müfettişi; ulaştırmada demiryolu, hava yolu ve denizyoluna oranla daha riskli olan karayolunun bu riskini azaltmak amacıyla trafik polisi, jandarma ve trafik zabıtasının dışında, Türkiye'de karayolu denetiminde özel olarak seçilen şahıstır.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Trabzon Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

mustafa özkan:

Fahri müfettişlik uygulaması istismara çok açık bir uygulamadır. Polis etiği ve bilgisine sahip olmayan herhangi bir kişinin bu işi yapması çok büyük hatadır.

204
15
yanıtYanıtla
Güven Yaşar:

Görünüşü göre ceza yazmakta haklı dönüş şerdini dönmek için değel uyanıklık yapıp birkaç kişinin önüne gecmek için kullanıyorlar

55
62
yanıtYanıtla
ela:

bunların yüzünden 2 kere ceza ödemiş liğim var sırf iş yapmak için yapanlardan yazık insanlara hiçmi utanmıyorsunuz

109
8
yanıtYanıtla
Recep Eşer:

Bu kadar insanına düşman bir millet olamaz.Kendilerini tatmin etmek için gönüllü olan arkadaşlar inancınız varsa hemen bu işi bırakın kendinizi tatmin etmeyi bırakın.Devletim sizde insanımızı insanımıza kırdırma bu işi bitirin

82
20
yanıtYanıtla
kadir bedir :

bu fahri trafik müfettişlerinin bir denetleme mekanizması yok, kontrolü yok, almış bir belge geçmiş keyfi olarak ceza kesiyor. resim yok ,kanıt yok. .böyle saçma sapan insanları zora düşüren bir uygulama olur mu yahu ??? hakkaniyetli davranıştan uzak bir yapı ne kadar emin olabilir? bunlara izin veriliyorsa bile gerçekten kanıtlı ,resimli ceza yazsın ki anlamı olsun.

90
7
yanıtYanıtla
Ercan doğan:

Akçaabatlı biri olarak söylüyorum evet adam gayet iyi yapmış. Ben orada şeridimde sıramı beklerken dolmuşundan tut kendini uyanık gören herkes emniyet şeridinden gidip sıranın en önüne geçiyorlar. Düzköy istikametine dönmek için değil bu şerit. Çünkü yol ayrımından 200 mt önce emniyet şeridi bitiyor ve mecbur ana yola girmek zorundasınız. Ben bu duruma sinir oluyor ve bu durum için hiçbir şey yapamıyordum. Eline sağlık, hepsine iyi olmuş. Herkes adam gibi şeridinden gitsin, kul hakkına girmesin.

36
8
yanıtYanıtla
Engin Turan:

Iyi uygulama fotoğrafı çek yeterli Bu milletin kurala uyduğu yok zaten Avrupada Kaldırım a park yapan hiç görmedim Varmadan avrupali değildir zaten

12
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title