Haberler

Fabrika Yetkilisinden Açıklama

Eti Bakır A.Ş. Yetkilisi Murat Albayrak, 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 15 kişinin yaralandığı iş kazasının adli merciler tarafından incelendiğini belirtti.

Tahkikat aşamasında olan halen daha kendi bünyesinde soruların net cevaplarını aramaya gayret ettikleri bir iş kazası ile karşı karşıya olduklarını belirten SAMGAZ Genel Müdürü ve fabrika yetkilisi Murat Albayrak, "Hadise bir amonyak tankının yerde üst kapağının imalatıyla ilgilidir. Bu kapağın yerde son derece kontrol altında, özel alaşımlı çeliklerin gaz altı kaynak yöntemiyle birleştirilmesi esnasında yapılan bir imalattan ibarettir. Bu imalat aşamasında mahallinde iskelelerin varlığı, gerekli emniyet tedbirlerin varlığı gözlemlenebiliyor. Yaşanan bir de sabit bir iş kazası hadisesi var. Dolayısıyla bu tahkikat sahasında uzman gerek işçi sağlığı ve iş güvenliği, gerekse mühendislik formasyonuna uygun kaynak işçilerinin birleştirilmesi yöntemiyle ilgili malzemeyle ilgili bu ana kadar yapılmış olan imalatların kalite kontrolleriyle ilgili derinleştirilerek soruşturulacaktır. Sorunun kaynağı, bizleri derinden üzen başta vefat haberleriyle yıkıldığımız bu hadisenin kaynağının, kaynağı ile birlikte sebep sonuçlarını irdeledikten sonra gerek adli gerek idari merciler tarafından tamamlanacaktır. Biz de büyük bir şoktayız ve üzüntü içerisindeyiz. Büyük emeklerle çalıştırmaya gayret ettiğimiz, memleketimizin tek bakır konsantre cevherinden arkasından bakır üreten tesisin gübre üretim bölümünün inşaat aşamasında yaşadığımız üzücü bir kazadır. Bu tesis 500 işçimizin ekmek kapısıdır. Elimizden geldiği ölçüde özen gösterdiğimiz, kendi çoluğumuzun ve çocuğumuzun rızkı olduğu ekmek kapımızdır" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Albayrak Eti Bakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title