Haberler

Eylemci İşçilerin Kamerasından Zincirli Eylem

Hey Tekstil şirketinden 420 işçinin işten çıkarılmasını protesto eden yaklaşık 20 işçi eylem yaptı.

Hey Tekstil şirketinden 420 işçinin işten çıkarılmasını protesto eden yaklaşık 20 işçi eylem yaptı. Eylemcilerin arasında bulunan 2 işçi kendini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Temsilciliği binasının önündeki duvara zincirledi. İşçiler eylemlerini kendi kameralarına kaydetti.

Kendilerine "Direnişteki Hey Tekstil İşçileri" adını veren yaklaşık 20 kişilik grup, kıdem ve ihbar tazminatları ödenmeden işsiz bırakıldıkları gerekçesi ile TOBB Binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. TOBB binasına doğru yürümek isteyen grup, yolu kapatan çevik kuvvet ekipleriyle karşılaştı. Polisler, grubun TOBB binasına doğru gitmesine izin vermedi. Açıklamalarını burada yapan grup "İşçiyiz haklıyız, kazanacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak" şeklinde slogan attı.

2 İŞÇİ KENDİNİ ZİNCİRLEDİ

Açıklamanın ardından işten çıkarılan işçilerden Zeynep Gültekin ve İrfan Edemci, TOBB binasına doğru giderek, binanın duvarlarına kendilerini zincirledi. Eylemcilerin zincirleri 15 dakika sonra sivil polislerin demir makasıyla kesildi. Eylemciler daha sonra serbest bırakıldı.

(BB) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hey Tekstil İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title