Haberler

Evlilik Ömrü Kısaltıyor!

Güncelleme:

Mutlu ve huzurlu bir hayatın sırrı olarak bilinen evlilik, ömür törpüsü çıktı.

Evliliğin hayatı düzene soktuğu için daha kaliteli bir hayat sürdürüleceğine ve daha uzun yaşanılacağı genel bir inanıştır. Ancak uzmanların yaptığı araştırmaya göre evli insanların veya hayat arkadaşları olan çiftlerin, yalnız yaşayan insanlara oranla daha kısa yaşadıkları ortaya çıktı.



EVLİ MUTLU ÇOCUKLU

Amerika Birleşik Devletlerinin en iyi ilk üç üniversitesinden biri olan Kaliforniya Üniversitesinin 6.000 çift ve 5950 yalnız yaşayan insan üzerinde yaptığı araştırmaya göre yalnız insanların daha uzun yaşadığı tespit edilmiştir.

Evli, mutlu ve çocuklu olmanın sitresi azaltığı veya daha sağlıklı yaşamaya teşfik ettiği gibi toplumda çokça dillendiren sözlerin tamamiyle hürafeden ibaret olduğu ortaya çıktı.


Kaliforniya Üniversitesinin çiftler üzerinde yaptığı araştırmada, çiftlerin birlikte yaşadığı insanın veya çocuklarının mutluluğu için kendi önceliklerinden vazgeçtikleri eşinin ve çocuklarının önceliklerini karşılamak için daha çok çalıştıkları, daha fazla stres yaşadıkları ve yaşadıkları sorunları birlikte yaşadıkları insanları mutsuz etme korkusuyla yansıtmadıkları için kötü psikolojileri vücut direncini düşürdüğü için hastalıklara daha açık hale geliyorlar.


Yalnız yaşayan 5950 insan üzerindeki araştırmaya göre ise, yalnız yaşayan insanların uzun yaşamalarının sırrı olarak, bencillik duygularının daha gelişkin olduğu strese daha az maruz kaldıkları ve karşılaştıkları sorunlara karşı daha çok tepki verdikleri için mutsuz görünseler de psikolojik olarak daha dingin oldukları ortaya çıktı. Daha az çalışma, daha az yorulma ve ona karşı sorumluluk hissettiği bir insan karşısında olamayınca strese kapalı olan beynin vücut direncini arttırdığı tespit edilmiş.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Aşk İlişkiler Komik - İlginç Magazin Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title