Haberler

Etü Gençleri Toplumsal Cinsiyeti Konuşuyor

ETÜ Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi' nin (EKAUM) düzenlediği "Kadına Bakış Değişiyor" adlı 1. Öğrenci Sempozyumu yapıldı.

Koordinatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Şahin'in yaptığı sempozyuma, Doktora, Yüksek Lisans ve Lisans alanında eğitimlerini devam ettiren öğrencileri katıldı.

Üniversitede eğitim gören ve toplum mühendisi olacak öğrencilerin, kadın ve kadına bakış, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın hakları gibi hususlarda öneri ve görüşlerini bildirmeleri amacıyla düzenlenen sempozyum, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle takip edildi.

Toplamda 11 oturumdan oluşan sempozyumda konuşmacılar toplumsal cinsiyet kavramı, eşitsizlik, kadının meta olarak görülmesi, kadının toplumsal düzen içerisindeki yeri gibi kavramlar üzerinde dururken; bu konularda çeşitli türde yazılmış eserlerin kadına bakışı da değerlendirildi. Ayrıca ülkemizde toplumsal cinsiyet ve kadın algısının, toplumsal gelişmişlik düzeyini gösteren bir unsur olduğu belirtilirken, bu algının değişmesi ve kadının toplumda üstlendiği rolün aktif hale getirilmesi halinde ülkemizin kalkınma ve refah seviyesinin daha da yükselebileceği ifade edildi.

Edebiyat ve Kadın, Felsefe ve Kadın, Tarih ve Kadın, Genetik Bilimi ve Kadın, Kamu Yönetimi ve Kadın gibi toplumu ve bireyi yakından ilgilendiren güncel konu başlıklarının ele alındığı programda, kadının toplumsal yaşam içerisindeki yeri ve önemine dair olmazsa olmaz olgular değerlendirildi.

Aktif olarak yapılması planlanan ve toplumda kadına bakışı değiştirmeyi hedef alan 1. Öğrenci Sempozyumu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahin'in katılımcılara teşekkür belgelerini taktim etmesinin ardından düzenlenen kokteyle devam etti. "Kadına Bakış Değişiyor, ETÜ Gençleri Toplumsal Cinsiyeti Konuşuyor" sempozyumu düzenlenecek ikinci gün programı ile devam edecek. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayram Şahin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title