Haberler

Eskişehir yine beyaz örtü altında

Güncelleme:

Eskişehir yine beyaz örtü altında

Nisan ayında yüksek kesimler kara teslim oldu

Hava sıcaklığı eski değerlere düştü, sis yüzünden ulaşım aksadı

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de gece geç saatlerde başlayan ve özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ilkbahar mevsiminde çevreyi yeniden beyaza bürüdü.

Yağan yoğun karla birlikte Eskişehirliler yeni haftaya beyaz bir manzarayla uyandı. Özellikle yüksek mahallerde etkili olan kar yağışı hava sıcaklığını önemli ölçüde düşürürken görüş mesafesini oldukça düşürdü. Yayaların yürümekte güçlük çektiği, trafikte seyir halinde olan sürücülerin ise düşen görüşten ve ıslak zeminden dolayı temkinli ilerledikleri görüldü. Şehir merkezinde karla karışık yağan kar hava sıcaklığı sıfır dereceye kadar düşürürken yüksek kesimlerde ise termometreler eksi seviyeleri gördü. Bazı vatandaşlar ise kar yağışıyla birlikte oluşan kartpostallık manzaraları cep telefonlarıyla fotoğrafladı.

Kar yağışı taksi esnafının işlerine olumlu yansıdı

Kar yağışının işlerini olumlu yönde etkilediğini söyleyen taksi esnafı Bülent Tiftik, soğuk havada insanların diğer toplu taşımalar yerine taksiyi tercih ettiklerini belirtti. Hava durumu takip ettikleri için kar yağışına hazırlıklı olduğunu söyleyen Tiftik, "Kar yağışı bizi iş olarak olumlu etkiliyor. Hava soğuk ve yağışlı olduğu zaman insanlar taksiye biniyor. Taksilerinde trafikteki diğer ulaşım araçlarına göre avantajı var. Daha az duraklama yapıyoruz. Yani yağış bizim için olumlu bir şey oluyor. Biz internetten sürekli hava raporunu takip ettiğimiz için yağışa hazırlıklıyız. Kış lastiklerimizi çıkartmadık. Kar yağışı bizi olumsuz etkilemiyor" diye konuştu.

"Çiçek açan ağaçlar soğuktan etkilenecek"

Şehir merkezine göre daha yüksek bir yer olan Çankaya mahallesinde oturan Akif Yıldız ise, kar yağışının geçici olduğunu, ama çiçek açan ağaçlara olumsuz etkisinin olacağından bahsetti. Yıldız, "Kar yağıyor da geçicidir. İki veya 3 gün sonra geçer. Bazı yıllarda haziran ayında da yağış oldu. Cenabı Allah'ın hikmeti diyelim. Aldatıcı yaz gelmişti. Çiçekler yazı görünce açılmaya başladı. Şimdi tekrar soğuğu gördüğü için olumsuz etkilenir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Yağan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title