Haberler

Eskişehir - Milli Eğitim Müdürü Özen, Taciz Suçlamasıyla Tutuklanan Öğretmen İçin: Açığa Aldık,...

Milli Eğitim Müdürü Özen, taciz suçlamasıyla tutuklanan öğretmen için: Açığa aldık, soruşturma başlattıkESKİŞEHİR Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, 9 yaşlarındaki 2 kız öğrencisine elle tacizde bulunmakla suçlanan ve dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 49 yaşındaki sınıf öğretmeni T.M.'yi açığa aldıklarını ve hakkında disiplin soruşturması başlattıklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Özen, taciz suçlamasıyla tutuklanan öğretmen için: Açığa aldık, soruşturma başlattık

ESKİŞEHİR Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, 9 yaşlarındaki 2 kız öğrencisine elle tacizde bulunmakla suçlanan ve dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 49 yaşındaki sınıf öğretmeni T.M.'yi açığa aldıklarını ve hakkında disiplin soruşturması başlattıklarını söyledi.

Necmi Özen, tutuklanan öğretmen T.M.'nin görev yaptığı Meseret İnel İlkokulu'na giderek burada okul yöneticileriyle görüştü. Özen çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sınıf öğretmeni T.M.'nin 2 öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Özen şöyle dedi: "Böyle üzücü bir olay var. Biz de disiplin soruşturmasını hemen başlattık. Hiçbir arkadaşımızın elbette ki böyle bir olaya karışmasını arzu etmeyiz. Ama böyle bir iddia var. Bir yanlış anlama mıdır? fiili bir durum mudur? Adli merciler bunun gereğini yapacaktır. Biz olayın çocuklar tarafındayız. Öğrencilerimizi koruma tarafındayız. Çalışan arkadaşlarımızı da elbette k yanlış anlaşılmalardan, iddialardan koruma tarafındayız. Burada bizim velilerden beklentimiz çocuklarını öncelikli olarak sağlıklı bir şekilde dinlemeleri. Gerçekten kayda değer bir bulgu varsa en kısa sürede bizimle paylaşmalarıdır. Çünkü öncelikli bizim görevimiz çocuklarımızı korumak. Çocuklarımızın psikolojisinin bozulmasına asla izin vermeyiz."

'ÖĞRETMENİ AÇIĞA ALDIK'

Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, önceki gün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan, savcının itirazı üzerine tekrar mahkemeye sevk edilen öğretmen T.M.'nin dün akşam saatlerinde tutuklandığını söyledi. Özen "Biz öğretmeni açığa aldık, disiplin soruşturmasını hemen başlattık. Bu tür üzücü olayların yaşanmamasını arzu ediyoruz. Ama bu duyarlılığın da devam etmesini arzu ediyoruz. Çocuklarımız da bu konuda duyarlı olsunlar, ailelerimiz de duyarlı olsunlar. Ama sonuçta bu okulda yaşayan, öğrenim gören çocukların en büyüğü 11 yaşında. Burada bunu farklı bir gösteriye ya da bir tepkisel tavra döndürmenin çocukların sağlıklı gelişimi açısından bir sıkıntı oluşturacağına inanıyorum. Böyle bir olayın olmamasını arzu ediyorum" diye konuştu.

Necmi Özen, bir gazetecinin aynı öğretmenin geçen yıl başka bir kız öğrenciye tacizde bulunduğu yönünde iddiaların olduğunu sorması üzerine şunları söyledi:

"Doğrudur. Olay o zaman savcılığa da intikal etmişti ama herhangi bir bulgu olmadığı için subuta ermedi. Aynı öğretmenimizle ilgili geçen sene böyle bir inceleme yapılmıştı. Olay disiplin soruşturması yapılarak subata ermediği için kapanmıştı."

'ÇOK DUYARLI BİR İNSAN OLDUĞUNU SÖYLEYEN VELİLİLERİMİZ VAR'

Öğrenci velisi Öznur Sezer, Milli Eğitim Müdürü Özen'e "Subuta ermek ne demek? Bir veli olarak sormak istiyorum? Yani illa ki sübuta erdikten sonra mı bazı şeylerin olması gerekiyor. Rehberlik önce öğretmenlerin psikolojisinden başlasın araştırmaya. Çocuk psikolojisinden değil. Annelerden değil, babalardan değil. Rehberlik önce okuldaki öğretmenden başlasın" dedi. Özen de "Herkes, her türlü iddia da bulunulabilir. Ama bunun mutlaka bir kanıtı olması gerekir. Hukukta bir kural var. Suçluluğu ispat edilene kadar herkes masumdur. Sonuçta öğretmen. Çocuklarımızı teslim ediyoruz öğretmenimize. Mesela bu öğretmenimizle ilgili çok sağduyulu ve duyarlı bir insan olduğunu söyleyen velilerimiz var. Öğretmenleri suçlamayın. Öğretmenlerimiz saygıdeğer bir mesleği yerine getiriyorlar. Bütün öğretmenler sizin gibi bir anne, benim gibi bir baba. Ama hepimiz insanız sonuçta. Mutlaka bir rahatsızlık olabilir. Bunun öğretmenimiz açısından tedaviyi gerektiren bir durumda olabilir. Bunu bilmiyoruz. Ama varsayımlar üzerine konuşarak, İnsanları töhmet altında bırakmak doğru değil. Bırakalım bu hukuki süreç sonuçlansın" diye konuştu.

Velililerden Mustafa Kocabıyık da 'Madem ki geçen sene bu olay vardı. Bu öğretmenimizi niye geri hizmete almadılar' Milli Eğitim Bakanlığı niye öğretmenleri bir psikolojik testten geçirmiyor? İnşallah hak ettiği cezayı alır. Biz çocuklarımızı bugün okula göndermedik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necmi Özen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title