Haberler

Eski Maden Ocağı Yeniden Yeşerecek

Güncelleme:

Mersin'in Erdemli ilçesinde, ömrünü tamamlayan bir maden ocağı bölgesinin rehabilite edilmesi amacıyla ağaçlandırma yapıldı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde "Orman Haftası" etkinlikleri kapsamında ömrünü tamamlayan bir maden ocağı bölgesinin rehabilite edilmesi amacıyla ağaçlandırma yapıldı. 15 dönüm araziye 7 türden bin fidan dikildi.

Gücüş köyü Sarılar mevkisindeki fidan dikimi dolayısıyla gerçekleştirilen törende konuşan Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, "Bilindiği üzere Türkiye'deki madencilik faaliyetlerin büyük bölümü ormanlık arazilerde yapılıyor. Erdemli İşletme Müdürlüğümüz sınırlarında da toplamda 165 maden ocağı mevcut. Bunların kapladığı alanda 258 hektara tekabül etmekte. Şuan içinde bulunduğumuz madencilik faaliyeti biten bu 15 dönümlük sahayı tekrar ormana kazandırılmak üzere dikim yapacağız" dedi.

Akduman, harnup, selvi, fıstık çamı, kızılçam, alıç, defne ve akçaağaç olmak üzere 7 türden bin adet fidan dikileceğini belirtti.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe de, "Artık insanlığın geldiği nokta bize çevreyi kirletmeden çevrenin çok önemli bir parçası olan orman varlıklarını yok etmeden, sanayinin de sürdürülebileceğini, ikisinin birbirine tercih edilebilir değil, ikisinin de bir arada olabileceğini gösteriyor. Bütün bu değerleri bütün bu zenginlikleri bir arada sürdürebilmek önemli" diye konuştu.

Fidan dikim programına Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Refik Ulusoy, Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, orman işçileri ile Koyunoğlu Madencilik yetkilileri ve maden işçileri katıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdemli Türkiye Sarılar Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title