Haberler

Eski Dekan ve Eşi İçin 15'er Yıla Kadar Hapis İstendi

İZMİR'de, FETÖ/PDY davasında yargılanan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay ve eşi Gülhan Tekinay hakkında mütalaa veren savcı, sanıkların 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İZMİR'de, FETÖ/PDY davasında yargılanan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay ve eşi Gülhan Tekinay hakkında mütalaa veren savcı, sanıkların 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Darbe girişiminin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 'İKÇÜ'deki yapılanma'ya yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, memuriyetten çıkarılan eski dekan Prof. Dr. Ahmet Adem Tekinay ile eşi İKÇÜ eski şube müdürü Gülhan Tekinay, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen sanıklardan Ahmet Adem Tekinay, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, eşi Gülhan Tekinay ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan yargılanan sanıklardan Ahmet Adem Tekinay, yargılama sırasında tahliye edildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuksuz sanıklar ve avukatı katıldı. Duruşmada ifade veren tanıklardan H.K., Gülhan Tekinay'ın, örgütün düzenlediği organizasyonlardan olan Türkçe Olimpiyatları'na otobüslerle öğrenci götürülmesine yardımcı olduğunu duyduğunu söyledi. Diğer tanık M.A.L. ise 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından üniversitede oluşturulan komisyonunda görev yaptığını, Ahmet Adem Tekinay'ın İngiltere'de eğitim gördüğü sırada örgüte ait evlerde kaldığını profesör arkadaşından duyduğunu anlattı.

Tanık ifadelerinin ardından esasa yönelik mütalaa veren duruşma savcısı, 2 sanığın 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, ayrıca Ahmet Adem Tekinay'ın 'etkin pişmanlık'tan yararlanmak için verdiği bilgilerin yeterli olmadığını belirtti. Sanıklar ve avukatları, esasa yönelik mütalaaya karşı savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ise bu talebi kabul ederek, duruşmayı erteledi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Adem Tekinay İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title