Haberler

Esengün: Cumhurbaşkanınn İadesi Yersiz ve Tutarsız

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Cumhurbaşkanı Sezer'in, Anayasa Değişikliği Teklifinin İadesindeki Gerekçeleri için 'Yersizdir, Tutarsızdır' Dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, "Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, milletvekili seçimlerinin 4 yılda bir yapılması ve cumhurbaşkanının 5 yıllığına seçilip ikinci kez aday olabilmesine dair teklifin iadesindeki gerekçeleri yersizdir, tutarsızdır" dedi.

Esengün, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine dair gecikmiş, zamanında göz ardı edilmiş, bir takım çaresizlikler nedeniyle gündeme getirilmiş" Anayasa değişikliği teklifinin, TBMM'den geçmesine rağmen, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edildiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresinin dolduğunu ifade eden Esengün, ''AK Partinin en çok şikayet ettiği cumhurbaşkanını görevde tutmaya devam ettiğini, bunun AK Parti'nin çaresizliğini, beceriksizliğini gösterdiğini'' iddia etti. Cumhurbaşkanı Sezer'in 7 yıllık görev süresi bitmiş olmasına rağmen göreve devam ettiğini ve bunun tartışmalı bir konu olduğunu öne süren Esengün, şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanı Sezer'in, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, milletvekili seçimlerinin 4 yılda bir yapılması ve cumhurbaşkanının 5 yıllık bir süreyle seçilip, ikinci kez aday olabilmesine dair teklifin iadesindeki gerekçeleri yersizdir, tutarsızdır. Tamamen kendi siyasi görüşleri çerçevesinde hazırlanmış gerekçelerdir.''

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi konusunda AK Parti'nin samimi olmadığını savunan Esengün, ''AK Parti'nin Meclis'in tıkanması nedeniyle halkı dinlemeye mecbur kaldığını'' öne sürdü. Esengün, AK Parti'nin Anayasa değişikliğinin peşini bırakabileceğini belirterek, ''Büyük ihtimalle olacak budur. AKP baskılara boyun eğecektir'' dedi.

Bir gazetecinin ''BBP ile ittifak düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine Esengün, ''BBP ile böyle bir ittifak olabilir ama alınmış bir ortak karar yoktur'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title