Haberler

Erzurum Valisi Altıparmak, Tablet Bilgisayar Dağıttı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında Erzurum öğretmen ve öğrencilere, Vali Ahmet Altıparmak’ın katılımıyla düzenlenen törenle tablet bilgisayar dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında Erzurum öğretmen ve öğrencilere, Vali Ahmet Altıparmak'ın katılımıyla düzenlenen törenle tablet bilgisayar dağıtıldı.

Fatih Projesi Erzurum Koordinatörü Baki Yiğit, Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki törende yaptığı konuşmada, projenin eğitimde yeni bir vizyon olduğunu belirterek, bu çalışmayla teknolojinin daha etkin kullanılacağını ifade etti.

Projeyle her okula çok fonksiyonlu yazıcı ve döküman kamerası, her sınıfa da etkileşimli tahta kurulduğunu anlatan Yiğit, "Erzurum'da teknik meslek lisesi hariç 54 lisede altyapı çalışmaları bitirildi. 2013 yılından itibaren kullanılmaya başlandı. 54 okulda bin 139 adet etkileşimli tahta sınıflara kuruldu. Her okula da doküman kamerası kullanılmaya devam ediyor" dedi.

Erzurum'da iki uzaktan hizmet içi eğitim merkezi olduğunu belirten Yiğit, proje kapsamında 51 okula fiber internet bağlantısı sağlandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarlarını verdi. Erzurum'da 50 okuldaki öğretmen ve öğrencilere 3 bin 400 tablet bilgisayarın dağıtılacağı kaydedildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altıparmak Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title