Haberler

Erzincan'da Çevre Günü Etkinlikleri

5 Haziran Dünya Çevre günü kutlama etkinlikleri kapsamında Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Güvenlik Orta Okulu'nda program düzenlendi.

5 Haziran Dünya Çevre günü kutlama etkinlikleri kapsamında Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Güvenlik Orta Okulu'nda program düzenlendi. Öğrenciler birbirinden güzel gösteriyle büyük beğeni topladı.

Güvenlik Ortaokulu bahçesinde geçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Okul Müdürü Rıdvan Yıldırım ve davetliler katıldı.

Düzenlenen etkinlikte günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fatih Gündüz; "Çevreyi Koruma Geliştirme ve çevreye duyarlı bir politikayla kurulan bakanlığımız ülkemizin her türlü talep ve sorularına cevap verecek vatandaşımız ile sürekli iletişime açık Alo 181 hattı ile vatandaş odaklı çalışmaktadır. Alo 181 hattında Çevre Sorunları, Toprak ve Su Kirliliği radyoaktif kirlilik ve tabiat varlıkları hakkında merak edilenler 24 saat kesintisiz öğrenilebilmektedir. İnsana yakışır bir çevrenin oluşması için çalışmaktayız. Kentlerimizin doğayla birleşik ve ekolojik olmasına özen göstermeliyiz. Çevre dostu binalar inşa etmeliyiz. Kentsel dönüşüm ile ise sadece binalarımızı düzenli hale getirmekle kalınmayacak binalarımız enerji verimli hale getirerek sera gazı salınımı azaltılacaktır. Çevre bilinci halk, sivil toplum ve kamu kuruluşlarının katkıları ile daha ileri seviyelere taşınacaktır" diye konuştu.

Düzenlenen etkinlikte öğrenciler birbirinden güzel gösteriyle büyük beğeni topladı. Koro ve Şiirler güzel alkış toplarken en çok ilgiyi çevre temizliğine dikkat çekmek için kıyafetlerini çöplerin oluşturduğu Çöp mankenler gördü.

Okulun müzik öğretmeni Yaşar Ütebay ise yaptığı çeşitli bestelerle dinleyenlerin beğenisini kazandı. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title