Haberler

Eroğlu: "Büyük Türkiye Için Istikrar Gerekiyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bayrağımızın sürekli dalgalanması, minarelerden ezanların okunması için istikrar gerekiyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bayrağımızın sürekli dalgalanması, minarelerden ezanların okunması için istikrar gerekiyor. Büyük Türkiye için istikrar gerekiyor. Bu nedenle sürekli krizlere, karışıklıklara neden olan parlamenter sistemden yeni bir sisteme geçiyoruz." dedi.

Eroğlu, Sandıklı ilçesine bağlı Ballık köyünde düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı bir kahramanlık destanı yazıldığını söyledi.

FETÖ alçak darbe girişimini püskürttüğü için halka teşekkür eden Eroğlu, "Şu anda kahraman ordumuz, emniyet teşkilatımız, dağlarda eksi 35-40 derecede PKK'yı etkisiz hale getiriyor. Türk milleti olarak 21. asra mührü vuracağız. Bunun için Türkiye'nin kabuğunu kırıp, bu hamleleri gerçekleştirebilmesi lazım." diye konuştu.

Eroğlu, hedeflere ulaşmada parlamenter sistemin son derece yanlış olduğunu vurgulayarak, mevcut sistemin, Türkiye'nin önünü kesen, ayağından zincirle prangalara vuran, ilerlemesini önleyen bir sistem olduğunu dile getirdi.

Bakan Eroğlu, daha sonra Şuhut'a bağlı Başören köyünde düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Eroğlu, 16 Nisan'ın bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Türkiye çok stratejik bir coğrafyada

Türkiye'nin çok stratejik bir coğrafyada olduğunu ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bayrağımızın sürekli dalgalanması, minarelerden ezanların okunması için istikrar gerekiyor. Büyük Türkiye için istikrar gerekiyor. Bu nedenle sürekli krizlere, karışıklıklara neden olan parlamenter sistemden yeni bir sisteme geçiyoruz. Bu bir hükümet sistemidir. Rejim falan değişikliği söz konusu değildir. Rejim yerinde. Rejimimiz 1923'te belirlendi, Cumhuriyet. Dolayısıyla demokrasi, her şey yerinde. Sadece çok başlılıktan, tek bir karar alınacak cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz."

Bakan Eroğlu, ilkokulu okuduğu memleketi Şuhut ilçesindeki Zafer Yolu İlkokulunu ziyaret etti. Bakan Eroğlu'na burada ilkokul diploması verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Sandıklı Türkiye Ballık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title