Haberler

Ergün, "Manisaspor'un Zaman Kaybetmemesi Lazım"

Güncelleme:

Cengiz Ergün, basın mensuplarının Manisaspor Kulüp Başkanı Emre Hasgör'ün yeni dönemde aday olmayacağı açıklamalarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, basın mensuplarının Manisaspor Kulüp Başkanı Emre Hasgör'ün yeni dönemde aday olmayacağı açıklamalarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Manisaspor'un zaman kaybetmeden genel kurula gitmesi gerektiğini belirten Başkan Ergün, "Bir an önce teknik kadro noktasında, transferler noktasında ve borçların planlanması noktasında çalışmaların acil yapılması gerekiyor. Eğer bu süreyi kaybedersek, bunun zararını Manisaspor görecek" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vali Abdurrahman Savaş'ın ziyareti sırasında kendisine yöneltilen Manisaspor Başkanı Emre Hasgör'ün aday olmayacağı yönündeki açıklaması ile ilgili soruyu yanıtladı. Manisaspor bünyesinde 12 yıl boyunca yöneticilik yaptığını, bunun 6 yılını da Kulüp Başkanı olarak ifa ettiğini hatırlatan Başkan Ergün, "Geçmiş tecrübelerime dayanarak, 23 Nisan günü kendisiyle makamımda görüşmüştüm. Dünkü maç sonunda kendisi bir açıklama yapmış, bugün de haber sitelerinde okudum. Kesinlikle görev almayacağını belirtmiş. Bu konuda talipli noktasında medyadan öğrendiğimiz ve öğrendikten sonra da görüşme yaptığımız Mevlüt Aktan var. Göreve hazır olduğunu belirtmiş" dedi.

Kulübün ciddi borç yükü var

Bazı noktalarda Manisaspor yönetiminin dikkatli hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Ergün, "Benim üzerimde durduğum iki nokta var. Manisaspor'un menfaati için, Manisaspor'un önümüzdeki sene ve ondan sonraki sene için yeni bir çalışmanın çok acil olarak yapılması gerektiğine inanıyorum. Her geçen gün, Manisaspor'un aleyhine işler. Yaklaşık 2 sene önce çok zor şartlar altında bu görevi alan hem Emre kardeşimiz, hem yönetici kardeşlerimizin hepsine ben buradan Manisa halkı adına ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Gerçekten o günün şartlarında 40-45 trilyon gibi bir borcun altına girerek, bugüne kadar taşıdılar.

Biz de kanunlar çerçevesinde yapabileceğimiz her türlü desteği maddi ve manevi yapmaya çalıştık. Yine 38+12 olmak üzere Vestel'e yaklaşık 50 trilyonu bulan bir borç yükü var üzerinde. Hukuksal süreçleri devam eden bir yığın mahkeme devam ediyor. Bunların önünün açılması lazım. Bir an önce mevcut transferlerin yapılması, ayrılmak isteyen futbolcuların işlemlerinin yapılması gibi işlemleri Haziran ayı sonuna ya da ortalarına bırakmaktansa, Mayıs ayı içerisinde hemen acil olarak genel kurul yapılması lazım. Zaten Sayın Emre Hasgör yaptığı açıklamada, yönetim kurulunu toplayacağını ifade etmiş. Genel kurul kararının ivedi olarak alınmasının yanında ikinci olarak kendisine ifade ettiğim, yine bundan 3 sene önce eski Başkan döneminde yaklaşık 600-700 tane kendi fabrikalarında işçi olarak çalıştırdıkları kişileri Manisaspor'a üye yaptıkları şeklinde bilgilerini almıştım. Bu şahısların da üye aidatlarını ödemedilerse, çıkış işlemlerinin yapılması gerektiğini belirttim" diye konuştu.

Zaman kaybedilirse Manisaspor zarar görür

Zaman kaybedilmeden gerekli çalışmaların yapılması gerektiğine de vurgu yapan Ergün, şunları söyledi: "Çünkü kulüpte fabrika işçilerinin Manisaspor ile olan bağı nedir, o günkü hangi şartlarda onlar üye yapıldı konusunda bilgi sahibiyim. Bunun da ortadan kalkması gereken bir problem olarak genel kurul öncesi hayata geçirilmesini ifade ettim kendisine. Bu iki faktör, Manisaspor'un geleceği için ve bir an önce yönetim oluşturulacaksa herkesin ortak istişarelerde bir araya gelerek, Manisaspor'un önünü açması gerektiğine inanıyorum. O açıdan zaman kaybetmemesi lazım. Bir an önce teknik kadro noktasında, transferler noktasında ve borçların planlanması noktasında çalışmaların acil yapılması gerekiyor. Eğer bu süreyi kaybedersek, bunun zararını Manisaspor görecek. Bu nedenlerle bu iki noktaya dikkat etmek lazım. Emre böyle bir karar almış. Adaylığını açıklayan Mevlüt Bey ile de görüşmeleri olmuş. Sonuçta bu süreci hep birlikte bekleyip göreceğiz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdurrahman Savaş Cengiz Ergün Manisaspor 23 Nisan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title