Haberler

Erganili Çift Barzani'nin Düğün Hatırasını Saklıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin katıldıkları toplu nikah töreninde evlenen Erganili Fırat ve Nupelda Yalçınkaya çifti, kendilerine hediye edilen 'Barzani Altını'nı hatıra olarak...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin katıldıkları toplu nikah töreninde evlenen Erganili Fırat ve Nupelda Yalçınkaya çifti, kendilerine hediye edilen 'Barzani Altını'nı hatıra olarak saklıyor.

Önceki hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Kürt sanatçı Şivan Perver ile ses sanatçısı İbrahim Tatlıses'in Diyarbakır'da katıldıkları toplu nikah töreninde evlenen 400 çiftin arasında Ergani ilçesinden 18 çift bulunuyordu. Resmi nikahla evlenen birçok çift, Mesut Barzani'nin düğün hediyesi olarak dağıttığı özel yapım 'Barzani Altını'nı bozdurarak aile bütçelerine katkı yaparken, toplu nikah törenine Ergani'den katılan Fırat ve Nupelda Yalçınkaya çifti, Mesut Barzani'nin düğün hediyesi olarak kendilerine hediye ettiği özel altını çocuklarına miras bırakmak için saklayacaklarını söyledi.

"BÜYÜK SÜRPRİZ OLDU"

Nikah törenlerinin kimseye nasip olamayacak kadar anlamlı olduğunu belirten Erganili Yalçınkaya çifti, şanslı 400 çiftin arasında bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Damat Fırat Yalçınkaya, "Birkaç ay önce evlenmiş, ancak resmi nikahımızı kıyamamıştık. Kaymakamlığımızın yapmış olduğu duyurunun ardından müracaat ettim. Bizlere gelinlik ve damatlık vereceklerdi. Ancak böyle olacağı aklımızın ucundan bile geçmiyordu. Törene birkaç gün kala nikahımıza Başbakanın katılacağını söylediler. Çok heyecanlandık. Salonda karşımızda bu kadar üst düzey devlet protokolünü görünce çok şaşırdık. Başbakan Erdoğan, Barzani, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ ve Beşir Atalay ile bazı bakanlar ve çok sayıda milletvekili törende şahitlik yaptı. Daha sonrasında ise sanatçılar Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses birlikte düet yaptılar. Birçok zengin insan bile para dökse bu kadar kişiyi bir düğünde yan yana getiremezdi. Zengin insanlara nasip olmayacak bir anı diğer 400 çiftle birlikte yaşadık. Çocuklarımıza anlatacak, çok güzel bir hatıra oldu bizim için" diye konuştu.

"HATIRA OLARAK SAKLAYACAĞIZ"

Toplu nikah töreninde evlenen Fırat Yalçınkaya'nın eşi Nupelda ise şunları söyledi:

"Evlenen her genç kız için düğün ve nikah töreni çok anlamlıdır. Bu anlamda bizim nikah törenimiz de herkesten çok farklı ve anlamlı oldu. Bir ülkenin Başbakanı ve şarkılarıyla büyüdüğümüz iki efsane sanatçı Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses. Ayrıca isimlerini sayamadığımız kadar çok bakan ve Mesut Barzani. O gün yaşadıklarımız adeta rüya gibiydi. Kalabalık olmasına rağmen her şey çok güzeldi, çok mutlu olduk. Sayın Barzani'nin tören sonrasında bizlere hediye ettiği nakit para ve özel altın bizleri çok mutlu etti. Eşim şu anda çalışmıyor. Nakit para hediyesi aile bütçemize önemli bir katkı sağladı. Ancak hediye edilen 'Barzani Altını'nı satmayı düşünmüyoruz. Bizim için çok anlamlı ve manevi değeri yüksek özel bir hatıra oldu. Çocuklarımıza hatıra olarak saklayacağız" şeklinde konuştu.

Barzani'nin hediye ettiği ve özel olarak hazırlandığı belirtilen altınların bir yüzünde Barzani'nin ismi, diğer yüzünde ise Kürtçe "Piroz Be" (Kutlu Olsun) yazısı yer alıyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Mesut Barzani Şivan Perver Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title