Haberler

Eren Talu "Seyrantepe Projesi'nin Durduğu İddiası Yalan"

Eren Talu, Dün Akşam Bazı Basın Yayın Organlarında Yer Alan Galatasaray'ın Seyrantepe Projesi'nin Durduğu İddialarını Yalanlayarak, "Demir -Çelik Fiyatlarının Yükselmesi Nedeniyle Erentalu Mimarlık ve Tic. A.ş. ve Alke Ortaklığının İşi Bıraktığı İddiası, Düpedüz Uydurmadır" Dedi.

Eren Talu, dün akşam bazı basın yayın organlarında yer alan Galatasaray'ın Seyrantepe Projesi'nin durduğu iddialarını yalanlayarak, "Demir-çelik fiyatlarının yükselmesi nedeniyle Erentalu Mimarlık ve Tic. A.Ş. ve ALKE ortaklığının işi bıraktığı iddiası, düpedüz uydurmadır" dedi.

İSTANBUL (ANKA) Eren Talu, dün akşam bazı basın yayın organlarında yer alan Galatasaray'ın Seyrantepe Projesi'nin durduğu iddialarını yalanlayarak, "Demir-çelik fiyatlarının yükselmesi nedeniyle Erentalu Mimarlık ve Tic. A.Ş. ve ALKE ortaklığının işi bıraktığı' iddiası, düpedüz uydurmadır." dedi.

İddialar üzerine Proje Konsorsiyumu adına Eren Talu yazılı bir açıklama yaptı. Talu'nun yaptığı yazılı açıklamada, önceki akşam bazı yayın organlarında Seyrantepe Projesi'nin durduğu iddiaları anımsatıldı ve "Proje devam etmektedir" denildi. Konsorsiyum adına Eren Talu imzası ile yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "İnşaat, planlandığı gibi ve eksiksiz devam etmektedir. Kimi "gecikme' iddialarının altında yatan nedense şudur: Sayın Mete Arat'ın projesinde stadın dışında yer alan otopark binasının oturduğu zemin, sondaj çalışması sonucuna göre yeteri kadar sağlam çıkmamıştır. Bu nedenle, otoparkın stadın altındaki bodrum katlara alınması kararı verilmiştir. Bununla ilgili mimari proje revizyonu yapılmış ve 15 Nisan'da TOKİ tarafından onaylanmıştır. Buna göre yenilenecek statik, mekanik ve elektrik projeleri 15 Temmuz'a kadar TOKİ'ye teslim edilecektir. 1 Haziran'dan bu yana statik projeler kısmi olarak onaylandıkça inşaata başlanmış ve Galatasaray'ın yeni stadının teslim tarihi 29 Ekim 2009 olacak şekilde bütün iş programı revize edilmiştir." (ANKA)

(HM/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title