Haberler

Erdoğan Avrupa'ya Çıkıştı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'ne 'Oyalamayın, Hakikaten Bunlardan Bıktık' Diye Çıkıştı. Türkiye-İsveç İş Forumu'nda Konuşan Erdoğan Şu Mesajları Verdi:

Başbakan Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’ne "Oyalamayın, hakikaten bunlardan bıktık" diye çıkıştı. Türkiye-İsveç İş Forumu’nda konuşan Erdoğan, şu mesajları verdi:

GOLÜ YERSİNİZ Biz sabırlı davranacağız, rehavet sözkonusu değil. Kriterleri yerine getiriyoruz. Oyun esnasında kuralları değiştiriyorsunuz. Artık Türkiye, aday, kapıda bekleyen ülke değil. Ama bunu kavrayamamış siyasiler var. Bazıları Türkiye’ye, ’Biz farklı bir üyelik biçelim’ diyor. Olmaz, bu iş bitmiş, bunun kuralı belli. Maça başlamışız, ’penaltı öyle değil böyle olacak’ diyorsun, olmaz, gülerler adama. Siyasi tarih de affetmez. Dürüst olmadığınız sürece er veya geç içeride de dışarıda da affedilmezsiniz. Golü sonunda siz yersiniz.

ÇARESİNE BAKARIZ Artık AB’nin karar vermesi, Türkiye’yi oyalamaması lazım. Ha şunu diyebilirsiniz; ’Biz Türkiye’yi almayız’. Bundan mennun da oluruz, ’Beğenmediler, istemediler’ der başımızın çaresine bakarız. Sürekli, ’Ama, ancak, eğer’ deniliyor. Biz hakikaten bunlardan bıktık. Çok gerimizde olduğu halde AB üyesi ülkeler var. Neden? Kararlar siyasiydi ondan. Lütuf istemiyoruz. Koydukları kurallara uymasını istiyoruz.

YÜK ALIRIZ Türkiye, AB’ye yük olmaya değil, yük almaya gidiyor. AB’ye katkısı sayılamayacak kadar çoktur. Ama Türkiye’nin haritalarda yerini bilmeyenler var. Avrupa’dan Asya’ya açılan son kapıdır. Kıbrıs, Malta gibi Avrupa’da olmadığı halde AB üyesi olan ülkeler var. Bunu niye görmüyorsunuz? Onun için kararınızı vereceksiniz, bu bir coğrafi bir birlik midir, kültürel, dini, siyasi bir birlik midir? Biz diyoruz ki siyasi, sosyal, ekonomik birliktir, anladığımız budur.

ARTIK HATA YAPMAYIN Kıbrıs’ın üyeliği için daha sonra ’Hata yaptık’ diyen AB liderleri de çıktı. Bu hatayı yapmışsanız, bundan sonra hataları devam ettirerek değil, düzelterek devam ettirin.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title