Haberler

Enez ve Dedeağaç Belediyeleri Ortak Kültür Müzesi Kuracak

Enez Belediyesi ile Yunanistan'ın Dedeağaç Belediyesi işbirliğinde ortak kültür müzesi kurulacak.

Enez Belediyesi ile Yunanistan'ın Dedeağaç Belediyesi işbirliğinde ortak kültür müzesi kurulacak.

Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dedeağaç Belediyesi ile her konuda işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla Enez Kartopu Gönülleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Engin Yağcılar ile Dedeağaç'a gittiklerini belirten Çayır, "Dedeağaç Belediye Başkanı Evangelos Lambakis ile ekonomik, kültürel, sosyal ve sportif alanlarda işbirliği yapmak ve iki ülkenin sınırları içindeki vatandaşların iletişimlerini geliştirmek istiyoruz. Bu konuda yapacağımız bir protokol üzerinde bilgi alışverişinde bulunduk. Enez ile Dedeağaç arasında turistik amaçlı arabalı ve yolcu taşımalı feribot seferlerinin başlatılması için yapılabilecekleri masaya yatırdık. Dedeağaç ve Enez arasında etnoğrafya, tarih ve kültür müzelerinin kurulması konusunda anlaştık. İki şehirin işbirliği ile ortak kültür müzesi kurulacak" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Çayır Yunanistan Yağcılar Enez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title