Haberler

En Çok Çocukla En Çok Atık Pil Toplama Rekoru Kırıldı

Ataşehir Belediyesi, Doğa Koleji ve Carrefour İçerenköy AVM öncülüğünde, Doğa Koleji öğrencileri ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki 888 Çocuk 'Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması' kapsamında bir defada topladıkları 6.510 Atık Kg pille 'En Çok Çocukla En Çok Atık Pil Toplama Rekoru' kırdılar.

Ataşehir Belediyesi, Doğa Koleji ve Carrefour İçerenköy AVM öncülüğünde, Doğa Koleji öğrencileri ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki 888 Çocuk 'Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması' kapsamında bir defada topladıkları 6.510 Atık Kg pille 'En Çok Çocukla En Çok Atık Pil Toplama Rekoru' kırdılar. Rekor denemesi kapsamında toplanan tonlarca atık pil, pil toplama konusunda yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP Derneği yetkililerine teslim edildi.

Rekor denemesinde konuşan TAP Derneği Başkanı Mehmet Turhan, piyasaya pil süren 461 üyeleri adına çocuklara teşekkür etti. Urhan, 'Bu aktivitenizi hayatınız boyunca sürdürmenizi rica ediyorum' dedi.

Ömür GEDİK,(Sanatçı) Tuncay AKÇA (Sanatçı), Fatih PORTAKAL (FOX TV), İsmail KÜÇÜKKAYA (FOX TV), Şule ZEYBEK (Kanal D), Cem COŞKUN (BloombergHT), Gökhan KARAKOÇ (Milliyet), Mansur EL SABAH (Alem FM), Berk ERCAN'a (TV Program Yapımcısı) 'Çevreye Katkı Ödülü' verilen rekor denemesinde Enerjimiz Bitmesin Konulu dans gösterileri yaptılar.

Merve TOPÇUOĞLU (Doğa Kolejleri Ekoloji Bölüm Başkanı) konuşmasında, 'Doğa konsepti eğitim modeli ile yapılan projelerimizde çocuklara doğa sevgisi ve çevre bilinci ile yetiştiriyoruz. Doğanın pili bitmesin projemizde pillerin doğaya salınımını engelleyip toplama seferberliği başlatan öğrencilerimizle bir dünya rekoruna daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz' dediler. .

Dünya Çocuk Rekorları kapsamında gerçekleşen rekor denemesi, Prof. Dr. Orhan KURAL Başkanlığındaki? Ertan YILDIRIM (İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şb.Md.), Kalender ÖZDEMİR (Ataşehir Belediye Başkan Yrdc.) Merve TOPÇUOĞLU (Doğa Kolejleri Ekoloji Bölüm Başkanı) Lidya SADİ (Carrefour İçerenköy AVM Paz. Md.) Mehmet TURHAN (TAP Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Ersin ERTAN (Esit Elektronik Sistemler) Aydın TÜRKGÜCÜ'nden (Dünya Çocuk Rekorları) oluşan Rekor Tescil ve Hakem Heyetince tescil edildi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğa Koleji İçerenköy Ataşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title