Haberler

Emniyet Uyuşturucu ile Mücadelede 444 Operasyonla 444 Sokak Çetesini Çökertti

Meclis Uyuşturucu ve Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Türkiye Uluslar Arası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi'ni Ziyaret Etti.

Meclis Uyuşturucu ve Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Türkiye Uluslar arası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi'ni ziyaret etti. Komisyon üyelerine verilen brifingde ise Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gençleri ve öğrencileri uyuşturucudan uzak tutmak ve sokak çeteleri ile etkili bir şekilde mücadele etmek amacıyla sokak timleri kurduğu, 2007 yılında 66 ilde yapılan 444 operasyonla 444 sokak çetesinin çökertildiği bildirildi.

Uyuşturucu Başta Olmak Üzere Madde Bağımlılığı ve Kaçakçılığı Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu üyeleri Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Türkiye Uluslar arası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında komisyon üyelerine Türkiye'nin uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerle mücadele konusunu devlet politikası olarak değerlendirdiği ve bu konuda etkin bir mücadele verdiği kaydedildi. Komisyon üyelerine verilen brifingde, 2007- 2009 yıllarını kapsayacak şekilde Ulusal Uyuşturucu Eylem Planı hazırlandığı ve uygulandığı belirtildi. Komisyon Başkanı Ünüvar'ın ziyaretle ilgili yaptığı yazılı açıklamaya göre, Ulusal Uyuşturucu Eylem Planı doğrultusunda bir yandan operasyon sayısı artırılırken, diğer yandan da bu alanda görevli personelin en üst düzeyde eğitimine ve ilgili birimlerin en ileri düzeyde teknolojik donanıma kavuşturulmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor. Bu plana uygun olarak 2005 yılında 7 bin 581 olan operasyon sayısı 13 bin 687'ye yükseltilirken yakalanan madde sayısında da artış sağlandı.

-"UYUŞTURUCU MADDE KAÇAKÇILIĞINI PKK ORGANİZE EDİYOR"-

Komisyon üyelerine verilen brifingde, operasyonlarda, uyuşturucu madde kaçakçılığının PKK tarafından organize edildiği ve terör örgütünün bu yolla önemli bir kaynak sağladığının belirlendiği de kaydedildi. Verilen bilgiye göre son dönemde düzenlenen 350 operasyonda yakalanan 783 sanığın terör örgütü ile direkt bağlantısı saptandı.

-444 OPERASYONDA 444 SOKAK ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ-

Emniyet Genel Müdürlüğü, gençleri ve öğrencileri uyuşturucudan uzak tutmak ve sokak çeteleri ile etkili bir biçimde mücadele etmek amacıyla sokak timleri kurarken 2007 yılında da 66 ilde yapılan 444 operasyonla 444 sokak çetesi çökertildi. Güvenli Okul Güvenli Eğitim Programı çerçevesinde özellikle okullarda sıkı önlemler alındı.

-"ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ DAİRE BAŞKANLIĞI OLSUN" ÖNERİSİ-

Brifingde uyuşturucu ile mücadelenin daha etkin bir biçimde yürütülebilmesi amacıyla şube müdürlüğü düzeyinde olan örgütlenmenin daire başkanlığı biçiminde yapılandırılması, yurtdışında bulunan irtibat görevlisi sayısının artırılması, sınır kapılarının X-Ray cihazları ile donatılması, ihtisas mahkemeleri kurulması, suç gelirlerinin kaynağını ispat yükümlülüğünün ABD'de olduğu gibi yakalanan kişiye tanınması, kaçakçılıkla mücadele kanununda personel motivasyonunu artırıcı ve muhbirleri özendirici önlemler getirilmesi önerilerinde bulunuldu. Komisyon Başkanı Ünüvar, "Brifingi izleyen komisyonumuzun üyeleri, ülkemizin ve insanlığın geleceği için uyuşturucu ve bağlılık yapan maddelerle mücadelenin en üst düzeye çıkarılması için gereken tüm kaynakların seferber edilmesi gerektiği konusunda görüş birliği sağlamışlardır. Brifing sırasında dile getirilen önerileri de değerlendiren üyelerimiz, komisyon çalışmaları sonucunda gerekli görülen yasal düzenlemeler için harekete geçilmesinin gerekli olduğunu belirtmişlerdir" dedi. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title