Haberler

Emniyet Genel Müdürü Lekesiz Açıklaması

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, terörle mücadeleye ilişkin, "Türkiye'nin gidişatını yavaşlatmak isteyenler umduklarını bulamadılar.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, terörle mücadeleye ilişkin, " Türkiye'nin gidişatını yavaşlatmak isteyenler umduklarını bulamadılar." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Lekesiz, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Faruk Ünsal ve Necmettin Emre ile bazı daire başkanlarının da aralarında bulunduğu heyetle, incelemelerde bulunmak ve il emniyet müdürleri toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa'yı ziyaret etti.

Lekesiz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin medeniyet yürüyüşüne mani olmak ve enerjisini heba etmek isteyenlerin bulunduğuna dikkati çekti.

Bölücü terör örgütü PKK, Paralel Devlet Yapılanması ve DEAŞ'a karşı eş zamanlı mücadele edildiğine işaret eden Lekesiz, "Çok şükür polis teşkilatımız son bir yıldır, 171 yıllık birikimiyle günün teknolojisinden ve en önemlisi de insan kaynaklarının nitelikli ve iyi yetişmiş gücünden de yararlanarak, askerimizle, korucularımız ile beraber terörle mücadelede büyük başarılar elde etti. Bununla gurur duyuyoruz. Türkiye'nin gidişatını yavaşlatmak isteyenler umduklarını bulamadılar." ifadelerini kullandı.

"Hukukun çizdiği sınırlar içerisinde kalınmasına hassasiyet gösteriyoruz"

Lekesiz, teröristle mücadele ederken terörist ile sivil vatandaş ayrımına, hukukun çizdiği sınırlar içerisinde kalınmasına, asker, jandarma ve korucularla uyum içinde çalışılmasına hassasiyet gösterdiklerini vurgulayarak, polislere hitaben şunları kaydetti:

"Sadece teröristle mücadele edilirken değil, meslek hayatımız boyunca özen göstermemiz gereken bir husus. Sizlerden de alanda mücadele ederken terörist ile sivil vatandaşımızı ayırma konusunda büyük özen göstermenizi istedik, gösterdiniz, gösteriyorsunuz. İkinci husus, teröristle mücadele ederken hukukun çizdiği sınırlar içerisinde kalmak. Yine memnuniyetle belirtmek isterim ki teröristle mücadele ederken, tüm zorluklara rağmen hukukun çizdiği sınırlar içerisinde kalmaya bölgedeki tüm çalışma arkadaşlarımız önem verdiler. Üçüncü husus, bu mücadeleyi askerimiz ve korucularımızla etle tırnak gibi ve bölge halkıyla birlikte yürütüyoruz. Buradaki uyum ve ahenk çok önemli. Terörist ile mücadelede tüm bu hususlara gösterdiğiniz özenden dolayı sizlere ve şahsınızda bölgede görev yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim."

Lekesiz, ayrıca polis teşkilatının 171 yıllık geçmişinden de edindiği birikimle, üzerine aldığı ağır sorumluluğu en tepesinden en alt kademesindeki görevlisine kadar üstün bir görev ve vazife anlayışı içerisinde, duyarlılıkla yaptığını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Lekesiz Necmettin Emre Faruk Ünsal Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title