Haberler

Emekliler tatillerini baba ocağında geçiriyor

Güncelleme:

İş hayatını tamamlayarak emekli olan vatandaşlar, yaz tatillerinde baba ocağına dönerek hasret gideriyor.

İş hayatını tamamlayarak emekli olan vatandaşlar, yaz tatillerinde baba ocağına dönerek hasret gideriyor.

Emekli olduktan sonra vatandaşlar, bahar aylarıyla birlikte ise kırsal mahallelerine dönerek burada yaşamlarını sürdürüyorlar. Okul ve iş hayatları il merkezi ve ilçeler de geçen daha sonra emekli olan vatandaşlar bahar aylarıyla beraber kırsalda bulunan baba ocaklarına dönüyorlar. Mayıs ayıyla birlikte Gönen ilçesinin ormanlarla kaplı kırsal Alaşar ve Koçbayır Mahallesine gelen emekli makine mühendisi Ahmet Öztürk ile iş insanı Kemal Gümrük doğayla iç içe yaşamanın mutluluğunu yaşıyorlar. Zamanlarını bahçe işleyerek, yürüyüş yaparak değerlendiren vatandaşlar, büyüklerine de manevi destek olduklarını söylüyorlar. Alaşar Mahallesinde yalnız yaşayan kayınvalidesine ait eve bahar aylarıyla birlikte geldiğini, sonbaharın ortalarında ise yaşadığı kente döndüğünü belirten Zülfiye -Ahmet Öztürk çifti, mahalle de yaşamaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Bahçe yapan, meyve ağaçlarıyla ilgilenen, yürüyüş yapan emekli makine mühendisi Ahmet Öztürk (67), müzikle de ilgilendiğini, saz çaldığını belirterek "Gönen'in kırsal Yapağılı Mahallesindenim, kendi köyümde ilkokul olmadığı için her gün üç km. uzaklıkta ki patika yollardan çok zor şartlar da Erikli oba mahallesine yürüyerek orada okudum. Daha sonra parasız yatılı Savaştepe Öğretmen okulunu kazanarak, orada okudum. Daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine mühendisliği bölümünü bitirdim. 15-16 yıl özel sektör de bir o kadar da kendi işimi yaptım. Burada oksijen bol, bu arada hayat hikayemi yazıyorum. Burada çok mutluyuz" dedi.

Zülfiye Öztürk ise "Burada yaşamaktan çok mutluyum, zaten tavsiye ederim, deniz kenarlarına değil, herkes kendi köyüne dönsün, ana, baba ocaklarına sahip çıksınlar, Hem de üretici olsunlar. Burada kendimiz doğal olarak yetiştirip, yemenin tadına varıyoruz" şeklinde konuştu.

Koçbayır Mahallesinde yaşamını sürdüren Kemal Gümrük ise kürk işine devam ettiğini ve birçok ülkeye kürk ihracatı yaptığını, çocuklarının hala işe devam ettiğini, 40 yıl İstanbul'da yaşadıktan sonra bahar aylarında Koçbayır mahallesine geldiğini söyledi. Kemal Gümrük (57) "Burada bahçe yapıyorum, kümes hayvanlarımız ve koyunlarım, kuzularım var. Bu arada Ata tohumu iki yıldır siyez buğdayı ekiyorum, bu yıl beş dekar arazide kara kılçık buğdayı ekiyorum. Sonra bunları yakın mahallemiz de bulunan su değirmeninde öğütüp, eşe, dosta hediye ediyoruz. Burada yaşamaktan çok mutluyuz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ahmet Öztürk Gönen Bahçe Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title