Haberler

Emekli Öğretmenden Türkçe Kur-an Meaili

Manisa'nın Kırkağaç İlçesinde Görev Yaptığı Dönemde Öğrencilerine Kur'an-ı Kerim'in Türkçe Mealini Yazma Sözü Veren Din Kültürü ve Edebiyat Öğretmeni Mehmet Emin Düvenci, Emekli Olduktan Sonra Meali Yazarak Sözünü Tuttu.

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde görev yaptığı dönemde öğrencilerine Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealini yazma sözü veren Din Kültürü ve Edebiyat Öğretmeni Mehmet Emin Düvenci, emekli olduktan sonra meali yazarak sözünü tuttu.

Yüksek İslam Enstitüsü ve Edebiyat Fakültesi mezunu olan Mehmet Emin Düvenci, İstanbul, Bursa, Balıkesir ve Kırkağaç'ta 30 yılı aşkın süre görev yapmış, Din Kültürü ve Edebiyat Öğretmenliği görevinden 2005 yılında emekliye ayrılmıştı. Emekli olduktan sonra Kur'an-ı Kerim'in meali çalışmalarına hız verdiğini belirten Düvenci, "Öğretmenlik yıllarımda öğrencilerime Kur'an-ı Kerim'in Türkçe mealini hazırlayacağıma söz vermiştim. Emekli olunca bu işe daha fazla vakit ayırma fırsatı buldum. Renkli Türkçe meal olarak 5 bin adetlik ilk baskıyı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'na müracaat edeceğim. Buradan gerekli izinleri aldıktan sonra Kur'an kurslarında ve camilerde tanıtım yapacağım." dedi. Düvenci ayrıca, Türkçe Kur'an-ı Kerim meallerinin kitapçılarda ve kırtasiyelerde satılmadığını sadece maliyetine hediye edilmek üzere hazırlandığını sözlerine ekledi.

(OO-ÖA-Mİ- (Mİ-Mİ-) 12.03.2008 16:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title