Haberler

Elif Şafak'tan Alevilere Hakaret Eden Ders Kitabına Tepki

Güncelleme:

Alevilere yönelik nefret söyleminin üzücü olduğuna dikkat çeken Elif Şafak, ders kitabındaki ifadenin derhal kaldırılmasını istedi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi "Türk Dili Edebiyatı Osmanlı Türkçesi Grameri 2" ders kitabında Türkçe karşılığı "Kötü ayin yapan Kızılbaşlar. Allah onları kıyamete kadar aşağılık ve adi etsin. Din zamanlarında namaz kılınmıyordu” sözlerine denk gelen yazıyla Alevilere hakaret edildiği ortaya çıktı. Sosyal medyada tepki çeken konuyla ilgili ünlü yazar Elif Şafak da Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

DEĞİŞİKLİK YAPILMADI

Alevi bir öğrencinin üniversiteye yazdığı kitabın düzeltilmesi talebine "yeni dönemde yer almayacak" yanıtı verilmesine karşın değişiklik yapılmadı. Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Hukuk ve İnsan Haklarından sorumlu başkan yardımcısı Avukat Ali Yıldırım da kitapta yer alan sözlere tepki göstererek, "Alevi inancına yönelik bu nefret söyleminin akademik camianın bir mensubu tarafından yapılması affedilemez bir davranıştır. Devletin laik olmayan yapılanması ve anlayışı farklı inançlara saygı değil düşmanlık üretmektedir" dedi. Yıldırım, kitabı yazanlar hakkında suç duyurusunda bulanacaklarını söyledi.

ELİF ŞAFAK: DERHAL KALDIRILSIN

Ünlü yazar Elif Şafak, Aleviler'e hakaret eden ders kitabının derhal kaldırılmasını istedi.Şafak twitter hesabından paylaştığı yazısında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Türk Dili ders kitabından Aleviler aleyhine yönelik nefret söyleminin son derece üzücü olduğunu belirtti ve derhal kaldırılmasını istedi. (Kaynak: www.habergundem.com)

İşte Elif Şafak'ın o tweeti;

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anadolu Üniversitesi Elif Şafak Eskişehir Twitter Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ankara06:

senelerce alevilerin vergileriyle alevilerin gitmediyi camiler yaptınız 900000 kişilik diyanette bitane alevi olmayacak ondan sonra allah kitap bahsedeceksiniz yok boyle bi dunya

17
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title